Výživný krém s obsahom vitamínov A, E, C a kyseliny hyalurónovej 40g

12.00

Výživný revitalizačný krém pre zrelú, alebo suchú pokožku tváre, krku a dekoltu. Suchá pokožka si vyžaduje v určitom veku nadštandardnú starostlivosť, preto sme vytvorili výživný krém. Je vhodný na suchú, zrelú pleť s prejavmi starnutia. Ak je Vaša pokožka suchá, napnutá bez pružnosti a hydratácie, tento krém je vhodný práve pre Vás. Rovnako je mimoriadne vhodný pre fajčiarky a pre všetky osoby žijúce v stresovom prostredí exhalátov veľkomesta.

Ak Vám vyhovuje viac balenie s pumpičkou, kliknite (SEM).

 

Na sklade

Name Range Discount
20% na všetko po 300€ 1 - 50 20 %
Katalógové číslo: 3 Kategórie:

Popis

Výživný krém obsahuje vitamíny tak ako polomastný. Rozdiel je v konzistencii a masťovom základe. V tomto prípade odporúčame aplikovať ako nočný krém, alebo ako masku na tvár. Je výborným pomocníkom na vrásky, pleť je lepšie chránená proti starnutiu, rýchlejšie sa regeneruje, je jemnejšia, vrásky sú vyhladenejšie. Dochádza k vypnutiu kože a uchovaniu jej hutnejšej štruktúry. Neobsahuje parabény.

Návod na použitie

Odporúčame aplikovať dvakrát denne a na vyčistenú pokožku tváre a dekoltu. Po otvorení sa odporúča skladovať pri teplote 15°-25°. Chrániť prípravok pred priamym slnečným žiarením, sálavým teplom a výkyvmi teplôt. Uchovávať mimo dosahu detí. Vhodné použiť aj ako pleťovú masku – aplikovať v hrubšej vrstve a po 20 minútach zvyšok krému odsať papierovou servítkou.

Zloženie

Aqua – voda Voda je najvýznamnejšie rozpúšťadlo hydrofilných kozmetických látok. Má dobré čistiace schopnosti, ktoré sa zlepšujú prídavkom liehu a čistiacich tenzidov. Je nosičom účinných látok v kozmetickom výrobku. Vzhľadom k tomu, že obyčajná pitná voda obsahuje značné množstvo solí, najmä vápenatých, horečnatých a železitých, je jej použitie v kozmetike nevhodné. Pre výrobu kozmetických výrobkov sa používa len voda hygienicky nezávadná a špeciálne upravená. Najčastejšie sa používa voda destilovaná, demineralizovaná alebo čistená obrátenou osmózou. Petrolatum – vazelína biela Vazelínu tvorí zmes 50–80 % tekutých a 20–50 % tuhých parafinických uhľovodíkov. Pre kozmetické a farmaceutické účely sa používa výhradne biela vazelína, ktorá prešla procesom čistenia a bielenia. Je chemicky stála, nekazí sa. Vazelína znižuje únik prirodzenej pokožkovej vody – tzv. TEWL (angl. Transepidermal Water Loose). Zabraňuje tak vysušovaniu a popraskaniu pokožky. Má aj malý ochranný efekt proti UV lúčom. Na pokožke má krycí a ochranný účinok. Upokojuje podráždenú pokožku. Dobre odstraňuje mastné nečistoty a lipofilné líčidlá. Je častou zložkou ochranných, športových, barierových prípravkov, ale aj balzamov na pery, pleťových a telových emulzií a dekoratívnej kozmetiky. Prunus Amygdalus Dulcis Oil – mandľový olej Mandľový olej sa vďaka svojim vlastnostiam nazýva aj „pokožkový olej“. Je bohatý na kyselinu olejovú C18:1 (70 %; oxidačne pomerne stála, neesenciálna mononenasýtená ω-9 mastná kyselina, ktorá je významná z hľadiska premastenia a ochrany pokožky), kyselinu linolovú C18:2 (20 %; dvojnásobne nenasýtená ω-6 mastná kyselina, ktorú si organizumus človeka nie je schopný vytvoriť sám, potrebuje ju však pri rôznych procesoch látkovej výmeny), betakatotén (provitamín vitamínu A. Organizmus si ho premieňa na vitamín A podľa potreby. Výrazne bojuje proti voľným radikálom. Vykazuje aj antioxidačné účinky v pokožke poškodenej UV žiarením. Urýchľuje produkciu melanínu v melanocytoch pokožky. Podporuje delenie zárodočných buniek starnúcej pokožky), vitamín E a vzácne minerálne látky. Rýchlo sa vstrebáva do pokožky, upokojuje ju, zvláčňuje a zmäkčuje. Je vhodný aj pre detskú pokožku. Výborne účinkuje aj na suchú, citlivú, zrelú pokožku, či pokožku so sklonom k ekzémom a akné. Paraffinum Liquidum – vazelínový olej Vazelínový olej, tekutý parafín, nazývaný aj minerálny alebo parafínový olej je bezfarebná kvapalina, zmes dlhoreťazcových nasýtených uhľovodíkov. Pre kozmetické a farmaceutické účely sa používajú parafinické uhľovodíky vysokej čistoty bez prímesi cyklických uhľovodíkov. Vazelínový olej zlepšuje kĺzavosť výrobku. Na pokožke sa výborne roztiera a je nedráždivý. Má výbornú oxidačnú stabilitu, nepodlieha kazeniu, nežltne. Povrch pokožky zmäkčuje a zvláčňuje. Cera Alba – včelí vosk Včelí vosk je ester vyšších mastných kyselín C16-26 s vyššími jednosýtnymi alkoholmi C26-32. Kozmetika ho používa už stáročia. Používa sa na úpravu konzistencie emulzií a dekoratívnej kozmetiky. Pôsobí ako podporný emulgátor emulzií (zabezpečuje rozpustnosť a miešateľnosť vodnej a tukovej fázy). Cetyl Palmitate – cetylpalmitát Cetylpalmitát je syntetický vosk. Je to pevná biela hmota bez chuti a zápachu. Krémom, mastiam, kusovým výrobkom dáva biely vzhľad a dobrú konzistenciu. Má tiež vlastnosti podporného emulgátora. Glyceryl Stearate – Glycerol stearát Glycerol stearát je glycerolový ester kyseliny stearovej. Vyskytuje sa prirodzene v našom tele ako vedľajší produkt rozpadu tukov a nachádza sa tiež v mnohých tukových potravinách. Glycerol stearát je najčastejším zástupcom emulgátorov pre oleje, vosky a rozpúšťadlá. Napomáha pri dispergovaní (rozptýlení) dvoch navzájom nemiešateľných fáz a znižuje povrchové napätie medzi nimi. Svojim zložením ho zaraďujeme k neiónovým tenzidom, ktoré sú málo dráždivé a dobre ich toleruje aj citlivá pokožka. Modifikuje viskozitu a zvyšuje stabilitu emulzií. Dobre sa znáša s ostatnými zložkami kozmetického výrobku a možno ho kombinovať so všetkými typmi tenzidov. Sorbitan Oleate – sorbitanoleát Sorbitanoleát je povrchovoaktívna látka, ester mastných kyselín olivového oleja a sorbitolu (šesťsýtny tuhý alkohol používaný v kozmetike. Spomaľuje vysychanie a pôsobí ako nekariogénne sladidlo). Ide teda o prírodnú látku vyskytujúcu sa vo forme vosku. Pôsobí ako emulgátor a podobne ako glycerol stearát ho zaraďujeme medzi neiónové tenzidy. Má veľmi dobré dermatologické vlastnosti, je nekomedogénny, málo dráždivý a dobre tolerovaný aj citlivou pokožkou. Pokožku zanecháva jemnú, hydratovanú a zvláčnenú. Glycerin – glycerol Glycerol je hydrofilný alkohol, ktorého základom je trojsýtny alkohol (1,2,3-propántriol). Vo svojej štruktúre má tri hydroxylové skupiny, vďaka ktorým dobre viaže vodu. Pôsobí hydratačne a zlepšuje rozpustnosť mnohých kozmetických látok, čím im umožňuje rýchlejšiu vstrebateľnosť do pokožky. Tú svojim pôsobením zjemňuje, zvláčňuje a v nižších koncentráciách pomáha udržať jej vlastnú hydratáciu. Imidazolidinyl Urea – imidazolodonyl urea Imidazolodonyl urea je konzervačná látka s účinkom na baktérie. Sodium Benzoate – benzoan sodný Benzoan sodný je konzervačná látka, sodná soľ kyseliny benzoovej, so širokou antimikrobiálnou účinnosťou pri pH 2–6. Je ľahko antimykotická, chráni pred hubami, plesňami a kvasinkami. Potassium Sorbate – sorban drasenlý Sorban draselný je konzervačná látka, draselná soľ kyseliny sorbovej. Zabraňuje rastu nežiadúcich mikroorgamizmov, najmä kvasiniek a húb. Boric Acid – kyslina boritá Kyselina boritá je povolená do kozmetických výrobkov ako konzervačná látka. Jej použitie je koncentračne regulované. Ascorbic acid – vitamín C Vitamín C je v organizme človeka nevyhnutný pre rad funkcií. Človek si ho nedokáže vytvoriť sám, musí ho prijímať potravou. Podporuje činnosť imunitného systému. Chráni pred stresom. Je nevyhnutný pre tvorbu červených krviniek. Pomáha znižovať hladinu krvného cholesterolu. Podporuje regeneráciu ďasien. Má protirakovinové účinky. Urýchľuje hojenie rán. Zosilňuje antioxidačné účinky vitamínu E a spolu zneškodňujú pôsobenie voľných radikálov v koži. Podporuje tvorbu kolagénu a elastínu, čím napomáha udržať pevnosť, hydratáciu a pružnosť kože a spomaľuje tvorbu vrások. Tocopheryl Acetate – vitamín E Vitamín E, podobne ako vitamín A, patrí medzi lipofilné vitamíny rozpustné v tukoch, ktorých vstrebávanie do pokožky je lepšie ako u vitamínov rozpustných vo vode. Je jedným z najúčinnejších prírodných antioxidantov a látka dôležitá v procese premeny bielkovín. Chráni bunky a tkanivá pred poškodením a spomaľuje degeneráciu organizmu. Podporuje obnovu buniek. Spolu s ďalšími antioxidantami reguluje oxidačný stres organizmu, ktorého dôsledkom je vznik voľných radikálov. Jeho nevýhodou je nízka odolnosť voči teplu a kyslíku. V kozmetike sa preto v posledných rokoch používajú jeho stabilnejšie formy, a to najmä Tocopheryl Acetate. V kombinácii s vitamínmi A a C spomaľujú starnutie kože. Retinol – vitamín A Vitamín A patrí medzi lipofilné vitamíny rozpustné v tukoch, ktorých vstrebávanie do pokožky je lepšie ako u vitamínov rozpustných vo vode. Zdrojom sú potraviny živočíšneho pôvodu. V rastlinách sa nenachádza. Vitamín A je potrebný pre rast a obnovu bunkovej membrány, spolupôsobí na rast a vývin pokožky. Chráni sliznice a slinné žľazy pred poškodením, pomáha pri zneškodňovaní toxických látok. Považuje sa za jednotku v oblasti kozmetiky. Spolu s vitamínom E sa nazýva aj „vitamín krásy“. Urýchľuje tvorbu nových buniek pokožky a vlasov. Reguluje tvorbu mazu, čím pomáha predchádzať akné, znižuje rohovatenie pokožky. Jeho nedostatok sa prejaví poruchami zraku, suchými očnými sliznicami, suchou, šupinatou a sivastou kožou a predčasným vznikom vrások. Hyaluronic Acid – kyselina hyalurónová Kyselina hyalurónová je prirodzenou a významnou zložkou zamše. Z chemického hľadiska ide o polymérnu molekulu, glykosaminoglykán (GAG) teda látku tvorenú opakujúcim sa reťazcom zloženého z jednoduchých cukrov, kyseliny glukurónovej a N-acetylglukosamínu. Pôsobí ako špongia, pretože vo svojej polymérnej sieti je schopná viazať až tisícnásobné množstvo vody, ako je jej vlastná hmotnosť a vytvára rôsolovitú hmotu. Zabezpečuje hydratáciu, napätie a mäkkosť kože. Účinkuje ako vnútorná bariéra, zabraňuje prieniku baktérií do organizmu. Starnutím sa tvorba kyseliny hyalurónovej spomaľuje. Znižuje sa tým hustota rôsolovitej hmoty v zamši, vírusy, baktérie a iné škodlivé látky ľahšie prenikajú do kože. Zhoršuje sa väzba vody v zamši, čo má za následok presušenú kožu a vznik vrások. www.eur-lex.europa.eu Technické dokumentácie od dodávateľov kozmetických látok Hojerová, J., Škultétyová, K.. 2007. Materiály. Bratislava: SPN, 2007. ISBN 978-80-10-01261-9

Typ pleti

Zrelá, suchá pokožka s prejavmi starnutia. Vhodný pre fajčiarky a pre všetky osoby žijúce v stresovom prostredí exhalátov veľkomesta.

Recenzie

Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.

Pridajte prvú recenziu pre “Výživný krém s obsahom vitamínov A, E, C a kyseliny hyalurónovej 40g

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *