Super elixír výživný krém 40g

19.00

Elixír krém pre zrelú, alebo veľmi suchú pokožku tváre, krku a dekoltu. Suchá pokožka si vyžaduje v určitom veku nadštandardnú starostlivosť, preto sme vytvorili výživný krém. Je vhodný na suchú, zrelú pleť s prejavmi starnutia. Ak je Vaša pokožka suchá, napnutá bez pružnosti, tento krém je vhodný práve pre Vás. Neobsahuje parabény.

Na sklade

Name Range Discount
20% na všetko po 300€ 1 - 50 20 %
Katalógové číslo: 3801 Kategórie:

Návod na použitie

Odporúčame aplikovať dvakrát denne na očistenú pokožku tváre a dekoltu. Po otvorení sa odporúča skladovať pri teplote 15°-25°. Chrániť prípravok pred priamym slnečným žiarením, sálavým teplom a výkyvmi teplôt. Uchovávať mimo dosahu detí.

Zloženie

Aqua – voda Voda je najvýznamnejšie rozpúšťadlo hydrofilných kozmetických látok. Má dobré čistiace schopnosti, ktoré sa zlepšujú prídavkom liehu a čistiacich tenzidov. Je nosičom účinných látok v kozmetickom výrobku. Vzhľadom k tomu, že obyčajná pitná voda obsahuje značné množstvo solí, najmä vápenatých, horečnatých a železitých, je jej použitie v kozmetike nevhodné. Pre výrobu kozmetických výrobkov sa používa len voda hygienicky nezávadná a špeciálne upravená. Najčastejšie sa používa voda destilovaná, demineralizovaná alebo čistená obrátenou osmózou. Lanolin – lanolín Lanolín je voskový ester nasýtených mastných kyselín, najmä kyseliny palmitovej C16:0 a jednomocných vyšších alkoholov, najmä cholesterolu. Vďaka voľnému cholesterolu, ktorý je sprievodnou látkou, lanolín účinkuje ako podporný emulgátor (zabezpečuje rozpustnosť a miešateľnosť vodnej a tukovej fázy). Nachádza sa v surovej ovčej vlne. Získava sa z nej vypieraním vodou. Lanolín viaže až trojnásobok vody oproti svojej hmotnosti. Svojím zložením je podobný lipidom ľudskej pokožky, účinkuje ako dobrý nosič biologicky účinných látok. Používa sa na úpravu konzistencie balzamov na pery, dekoratívnej kozmetiky a emulzií. Paraffinum Liquidum – vazelínový olej Vazelínový olej, tekutý parafín, nazývaný aj minerálny alebo parafínový olej je bezfarebná kvapalina, zmes dlhoreťazcových nasýtených uhľovodíkov. Pre kozmetické a farmaceutické účely sa používajú parafinické uhľovodíky vysokej čistoty bez prímesi cyklických uhľovodíkov. Vazelínový olej zlepšuje kĺzavosť výrobku. Na pokožke sa výborne rozotiera a je nedráždivý. Má výbornú oxidačnú stabilitu, nepodlieha kazeniu, nežltne. Povrch pokožky zmäkčuje a zvláčňuje. Paraffinum durum – tvrdý parafín Tvrdý parafín je zmes tuhých nasýtených uhľovodíkov. Má zmäkčujúci (emolientný) a okluzívny účinok. Tvorí lipofilný základ pri príprave mastí, krémov a pást. Používa sa ako inertná hydrofóbna látka zvyšujúca viskozitu výrobku. Okrem iného sa používa tiež pri zábaloch veľmi suchej pokožky a k liečbe popálenín. Na pokožke a vlasoch vytvára vodeodolný ochranný film, čo sa využíva pre ochranné kozmetické výrobky. Petrolatum – vazelína biela Vazelínu tvorí zmes 50–80 % tekutých a 20–50 % tuhých parafinických uhľovodíkov. Pre kozmetické a farmaceutické účely sa používa výhradne biela vazelína, ktorá prešla procesom čistenia a bielenia. Je chemicky stála, nekazí sa. Vazelína znižuje únik prirodzenej pokožkovej vody – tzv. TEWL (angl. Transepidermal Water Loose). Zabraňuje tak vysušovaniu a popraskaniu pokožky. Má aj malý ochranný efekt proti UV lúčom. Na pokožke má krycí a ochranný účinok. Upokojuje podráždenú pokožku. Dobre odstraňuje mastné nečistoty a lipofilné líčidlá. Je častou zložkou ochranných, športových, barierových prípravkov, ale aj balzamov na pery, pleťových a telových emulzií a dekoratívnej kozmetiky. Cholesterol Cholesterol je živočíšny sterol. Je súčasťou všetkých živočíšnych tkanív, krvi a žlči. V čistej forme je cholesterol žltý prášok, ktorý má pre pokožku veľmi prospešnú funkciu. Je nevyhnutnou súčasťou fosfolipidových bunkových membrán, ktoré spevňuje. V medzibunkovej hmote rohoviny pokožky sa nachádza až 21 % cholesterolu a jeho derivátov. V maze produkovanom mazovými žľazami, cholesterol a jeho estery tvoria vyše 2 % lipidov. Cholesterol je povrchovoaktívna látka. Spolu s fosfolipidmi preto pôsobí ako prirodzený emulgátor pri vytváraní emulzného kožného filmu z potu a mazu iných zložiek. Tvorí v ňom asi 5 % lipidického podielu. Tento film, ktorý má kyslé pH, chráni povrch pokožky. Ovplyvňuje zdravie a krásu. Cholesterol má veľký význam aj pre správne fungovanie imunitných buniek. Ceresin – cerezín Cerezín je mikrokryštalický vosk. Jeho základom sú nasýtené uhľovodíky C30–C60. Je stály. Nekazí sa oxidáciou, nereaguje so zložkami receptúry. Používa sa na úpravu konzistencie výrobku. Cera Japonica – japonský vosk Japonský vosk je rastlinného pôvodu. Svojimi vlastnosťami je podobný včeliemu vosku. V kozmetických výrobkoch pôsobí ako stabilizátor. Je odolný voči vode. Nevyvoláva alergie. Dobre je tolerovaný pokožkou, na ktorú má zvláčňujúce účinky. Glyceryl Monostearate – Glycerol monostearát Glycerol monostearát je glycerolový ester kyseliny stearovej. Vyskytuje sa prirodzene v našom tele ako vedľajší produkt rozpadu tukov a nachádza sa tiež v mnohých tukových potravinách. Glycerol stearát je najčastejším zástupcom emulgátorov pre oleje, vosky a rozpúšťadlá. Napomáha pri dispergovaní (rozptýlení) dvoch navzájom nemiešateľných fáz a znižuje povrchové napätie medzi nimi. Svojim zložením ho zaraďujeme k neiónovým tenzidom, ktoré sú málo dráždivé a dobre ich toleruje aj citlivá pokožka. Modifikuje viskozitu a zvyšuje stabilitu emulzií. Dobre sa znáša s ostatnými zložkami kozmetického výrobku a možno ho kombinovať so všetkými typmi tenzidov. Olea Europea (Olive) Oil – olivový olej Olivový olej je jedným z najpoužívanejších prírodných olejov. V kozmetike a farmácii sa používa viac ako 2000 rokov. Jeho základom je kyselina olejová C18:1 (65–85 %, oxidačne pomerne stála, neesenciálna mononenasýtená ω-9 mastná kyselina, ktorá je významná z hľadiska premastenia a ochrany pokožky), kyselina linolová C18:2 (4–15 %; dvojnásobne nenasýtená ω-6 mastná kyselina, ktorú si organizmus človeka nie je schopný vytvoriť sám, potrebuje ju však pri rôznych procesoch látkovej výmeny), obsahuje aj malé možstvo kyseliny palmitolejovej C16:1 (asi 2 %; vzácna mastná kyselina, ktorá tvorí až 22 % lipidov kyslého pokožkového filmu. Starnutím organizmu jej syntéza v koži slabne, čo predstavuje jeden z dôsledkov straty barierových funkcií kože a jej vysychania). Neupravený olej je bohatým zdrojom vitamínu E, betakaroténu a chlorofylu. Obsahuje aj malé množstvo skvalénu, ktorý sa z neho často získava ako čistý fytoskvalén pre kozmetiku. Cera Alba – včelí vosk Včelí vosk je ester vyšších mastných kyselín C16-26 s vyššími jednosýtnymi alkoholmi C26-32. Kozmetika ho používa už stáročia. Používa sa na úpravu konzistencie emulzií a dekoratívnej kozmetiky. Pôsobí ako podporný emulgátor emulzií (zabezpečuje rozpustnosť a miešateľnosť vodnej a tukovej fázy). Cetyl Palmitate – cetylpalmitát Cetylpalmitát je syntetický vosk. Je to pevná biela hmota bez chuti a zápachu. Krémom, mastiam, kusovým výrobkom dáva biely vzhľad a dobrú konzistenciu. Má tiež vlastnosti podporného emulgátora. Theobroma cacao Seed Butter – kakaové maslo Kakaové maslo je svetložltý rastlinný tuk s príjemnou vôňou. Vyznačuje sa prudkým topením pri telesnej teplote. Jeho chemické zloženie je veľmi bohaté. Chemickým zložením obsahuje: 34,5 % kyseliny olejovej C18:1 (oxidačne pomerne stála, neesenciálna mononenasýtená ω-9 mastná kyselina, ktorá je významná z hľadiska premastenia a ochrany pokožky), 3,2 % kyseliny linolovej C18:2 (dvojnásobne nenasýtená ω-6 mastná kyselina, ktorú si organizumus človeka nie je schopný vytvoriť sám, potrebuje ju však pri rôznych procesoch látkovej výmeny), 1 % kyseliny arachidónovej C20:4 (ω-9 mastná kyselina, má 4 nenasýtené väzby. Pre ľudský organizmus je najdôležitejšou mastnou kyselinou). Vo svojej štruktúre obsahuje aj kyselinu palmitovú C16:0 a kyselinu stearovú C18:0, ktoré sa využívajú ako zdroj pre výrobu emulgátorov a iných kozmetických látok. Kakaové maslo pôsobí ako emolient – zjemňuje, zmäkčuje a zvláčňuje pokožku. Má upokojujúci a ochranný efekt. Podporuje elasticitu pokožky a pomáha predchádzať tvorbe strií. Na pokožke sa výborne roztiera, udržuje ju hebkú a vláčnu. Retinol – vitamín A Vitamín A patrí medzi lipofilné vitamíny rozpustné v tukoch, ktorých vstrebávanie do pokožky je lepšie ako u vitamínov rozpustných vo vode. Zdrojom sú potraviny živočíšneho pôvodu. V rastlinách sa nenachádza. Vitamín A je potrebný pre rast a obnovu bunkovej membrány, spolupôsobí na rast a vývin pokožky. Chráni sliznice a slinné žľazy pred poškodením, pomáha pri zneškodňovaní toxických látok. Považuje sa za jednotku v oblasti kozmetiky. Spolu s vitamínom E sa nazýva aj „vitamín krásy“. Urýchľuje tvorbu nových buniek pokožky a vlasu. Reguluje tvorbu mazu, čím pomáha predchádzať akné, znižuje rohovatenie pokožky. Jeho nedostatok sa prejaví poruchami zraku, suchými očnými sliznicami, suchou, šupinatou a sivastou kožou a predčasným vznikom vrások. Tocopheryl Acetate – vitamín E Vitamín E, podobne ako vitamín A, patrí medzi lipofilné vitamíny rozpustné v tukoch, ktorých vstrebávanie do pokožky je lepšie ako u vitamínov rozpustných vo vode. Je jedným z najúčinnejších prírodných antioxidantov a látka dôležitá v procese premeny bielkovín. Chráni bunky a tkanivá pred poškodením a spomaľuje degeneráciu organizmu. Podporuje obnovu buniek. Spolu s ďalšími antioxidantami reguluje oxidačný stres organizmu, ktorého dôsledkom je vznik voľných radikálov. Jeho nevýhodou je nízka odolnosť voči teplu a kyslíku. V kozmetike sa preto v posledných rokoch používajú jeho stabilnejšie formy, a to najmä Tocopheryl Acetate. V kombinácii s vitamínmi A a C spomaľujú starnutie kože. www.eur-lex.europa.eu Technické dokumentácie od dodávateľov kozmetických látok Hojerová, J., Škultétyová, K.. 2007. Materiály. Bratislava: SPN, 2007. ISBN 978-80-10-01261-9

Typ pleti

Zrelá alebo veľmi suchá pokožka s prejavmi starnutia. Vhodný aj pre napnutú pokožku bez pružnosti.

Recenzie

Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.

Pridajte prvú recenziu pre “Super elixír výživný krém 40g

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *