Očný krém s obsahom kofeínu proti vráskam a opuchom 15g

Hodnotenie 5.00 z 5 na základe 19 zákazníckych recenzií
(19 recenzií zákazníkov)

19.00

Tento očný krém s obsahom kofeínu obohatený o retinol hydratuje okolie očí a pôsobí proti opuchom. Pomáha redukovať tmavé kruhy pod očami, redukuje jemné linky. Pravidelným používaním sa obnovuje bunková štruktúra očného okolia a zvyšuje sa cirkulácia krvi. Pokožka je hydratovaná a zvláčnená.

Na sklade!

Name Range Discount
20% na všetko po 300€ 1 - 50 20 %
Katalógové číslo: 3802 Kategórie:

Návod na použitie

Nanášajte na okolie očí dvakrát denne – ideálne ráno a večer po vyčistení pleti. Po otvorení sa odporúča skladovať pri teplote 15°-25°. Chrániť prípravok pred priamym slnečným žiarením, sálavým teplom a výkyvmi teplôt. Uchovávať mimo dosahu detí.

Zloženie

Paraffinum Liquidum – vazelínový olej Vazelínový olej, tekutý parafín, nazývaný aj minerálny alebo parafínový olej je bezfarebná kvapalina, zmes dlhoreťazcových nasýtených uhľovodíkov. Pre kozmetické a farmaceutické účely sa používajú parafinické uhľovodíky vysokej čistoty bez prímesi cyklických uhľovodíkov. Vazelínový olej zlepšuje kĺzavosť výrobku. Na pokožke sa výborne rozotiera a je nedráždivý. Má výbornú oxidačnú stabilitu, nepodlieha kazeniu, nežltne. Povrch pokožky zmäkčuje a zvláčňuje. Paraffinum durum – tvrdý parafín Tvrdý parafín je zmes tuhých nasýtených uhľovodíkov. Má zmäkčujúci (emolientný) a okluzívny účinok. Tvorí lipofilný základ pri príprave mastí, krémov a pást. Používa sa ako inertná hydrofóbna látka zvyšujúca viskozitu výrobku. Okrem iného sa používa tiež pri zábaloch veľmi suchej pokožky a k liečbe popálenín. Na pokožke a vlasoch vytvára vodeodolný ochranný film, čo sa využíva pre ochranné kozmetické výrobky. Cetearyl Alcohol – cetearyl alkohol Cetearyl alkohol je zmes mastných alkoholov s počtom uhlíkov šestnásť, cetylalkohol (Cetyl Alcohol) C16 a osemnásť, stearylalkohol (Stearyl Alcohol) C18. Cetylakohol sa získava z kokosového orecha a je prirodzenou súčasťou pokožkových tukov, preto je pokožke blízky. Oba mastné alkoholy zlepšujú konzistenciu výrobkov. Vďaka hydroxylovej skupine a dlhému lipofilnému uhľovodíkovému reťazcu má cetearyl alkohol vlastnosti povrchovo aktívnej látky. Sú to látky, ktoré sa hromadia na rozhraní fáz a už v nízkych koncentráciách znižujú napätie (tenziu) medzi nimi. Hovorí sa im preto aj tenzidy. Tenzidom, ktoré znižujú medzipovrchové napätie na rozhraní dvoch navzájom nemiešateľných kvapalín, tukovej a vodnej fázy, hovoríme emulgátory. Takéto emulgátory spoja nemiešateľné fázy do fyzikálnej formy emulzie, v našom prípade krému. Cetearyl alkohol je teda emulgátor tukovej fázy. Nevyvoláva alergické reakcie, nedráždi a je vhodný aj na citlivú pokožku. Umožňuje ostatným zložkám lepšiu vstrebateľnosť do hlbších vrstiev pleti. Často sa kombinuje s vazelínou a vazelínovým olejom, pretože zlepšuje ich väzbu s vodou. Srearic Acid – kyselina stearová Kyselina stearová C18:0 je nenasýtená mastná kyselina, ktorá sa získava z tuku. Má funkciu emulgátora zabezpečuje rozpustnosť a miešateľnosť vodnej a tukovej fázy. Má dobré zahusťovacie vlastnosti a vo finálnom výrobku pôsobí sčasti aj ako konzervant. Laureth – laureth Povrchovo aktívna látka. Hromadí sa na rozhraní fáz a už v nízkych koncentráciách znižuje napätie (tenziu) medzi nimi. Keďže znižuje medzipovrchové napätie na rozhraní dvoch navzájom nemiešateľných kvapalín, tukovej a vodnej fázy, zaraďujeme ho medzi emulgátory. Glyceryl Monostearate – Glycerol monostearát Glycerol monostearát je glycerolový ester kyseliny stearovej. Vyskytuje sa prirodzene v našom tele ako vedľajší produkt rozpadu tukov a nachádza sa tiež v mnohých tukových potravinách. Glycerol stearát je najčastejším zástupcom emulgátorov pre oleje, vosky a rozpúšťadlá. Napomáha pri dispergovaní (rozptýlení) dvoch navzájom nemiešateľných fáz a znižuje povrchové napätie medzi nimi. Svojím zložením ho zaraďujeme k neiónovým tenzidom, ktoré sú málo dráždivé a dobre ich toleruje aj citlivá pokožka. Modifikuje viskozitu a zvyšuje stabilitu emulzií. Dobre sa znáša s ostatnými zložkami kozmetického výrobku a možno ho kombinovať so všetkými typmi tenzidov. Methylparabén, Propylparabén Sú konzervačné látky, estery kyseliny 4-hydroxybenzoovej. Do výrobkov sa pridávajú za účelom stabilizácie a zabránenia rozvoja a činnosti mikroorganizmov. Používajú sa v kozmetike aj farmácii. Vykazujú širokú antimikrobiálnu účinnosť na kvasinky, plesne a baktérie v pomerne širokom rozpätí pH (4–8). Aqua – voda Voda je najvýznamnejšie rozpúšťadlo hydrofilných kozmetických látok. Má dobré čistiace schopnosti, ktoré sa zlepšujú prídavkom liehu a čistiacich tenzidov. Je nosičom účinných látok v kozmetickom výrobku. Vzhľadom k tomu, že obyčajná pitná voda obsahuje značné množstvo solí, najmä vápenatých, horečnatých a železitých, je jej použitie v kozmetike nevhodné. Pre výrobu kozmetických výrobkov sa používa len voda hygienicky nezávadná a špeciálne upravená. Najčastejšie sa používa voda destilovaná, demineralizovaná alebo čistená obrátenou osmózou. Olea Europea (Olive) Oil – olivový olej Olivový olej je jedným z najpoužívanejších prírodných olejov. V kozmetike a farmácii sa používa viac ako 2000 rokov. Jeho základom je kyselina olejová C18:1 (65–85 %; oxidačne pomerne stála, neesenciálna mononenasýtená ω-9 mastná kyselina, ktorá je významná z hľadiska premastenia a ochrany pokožky), kyselina linolová C18:2 (4–15 %; dvojnásobne nenasýtená ω-6 mastná kyselina, ktorú si organizumus človeka nie je schopný vytvoriť sám, potrebuje ju však pri rôznych procesoch látkovej výmeny), obsahuje aj malé možstvo kyseliny palmitolejovej C16:1 (asi 2 %; vzácna mastná kyselina, ktorá tvorí až 22 % lipidov kyslého pokožkového filmu. Starnutím organizmu jej syntéza v koži slabne, čo predstavuje jeden z dôsledkov straty barierových funkcií kože a jej vysychania). Neupravený olej je bohatým zdrojom vitamínu E, betakaroténu a chlorofylu. Obsahuje aj malé množstvo skvalénu, ktorý sa z neho často získava ako čistý fytoskvalén pre kozmetiku. Cera Alba – včelí vosk Včelí vosk je ester vyšších mastných kyselín C16-26 s vyššími jednosýtnymi alkoholmi C26-32. Kozmetika ho používa už stáročia. V kozmetike sa používa na úpravu konzistencie emulzií a dekoratívnej kozmetiky. Pôsobí ako podporný emulgátor emulzií (zabezpečuje rozpustnosť a miešateľnosť vodnej a tukovej fázy). Cetyl Palmitate – cetylpalmitát Cetylpalmitát je syntetický vosk. Je to pevná biela hmota bez chuti a zápachu. Krémom, mastiam, kusovým výrobkom dáva biely vzhľad a dobrú konzistenciu. Má tiež vlastnosti podporného emulgátora. Theobroma cacao Seed Butter – kakaové maslo Kakaové maslo je svetložltý rastlinný tuk s príjemnou vôňou. Vyznačuje sa prudkým topením pri telesnej teplote. Jeho chemické zloženie je veľmi bohaté. Chemickým zložením obsahuje: 34,5 % kyseliny olejovej C18:1 (oxidačne pomerne stála, neesenciálna mononenasýtená ω-9 mastná kyselina, ktorá je významná z hľadiska premastenia a ochrany pokožky), 3,2 % kyseliny linolovej C18:2 (dvojnásobne nenasýtená ω-6 mastná kyselina, ktorú si organizumus človeka nie je schopný vytvoriť sám, potrebuje ju však pri rôznych procesoch látkovej výmeny), 1 % kyseliny arachidónovej C20:4 (ω-9 mastná kyselina, má 4 nenasýtené väzby. Pre ľudský organizmus je najdôležitejšou mastnou kyselinou). Vo svojej štruktúre obsahuje aj kyselinu palmitovú C16:0 a kyselinu stearovú C18:0, ktoré sa využívajú ako zdroj pre výrobu emulgátorov a iných kozmetických látok. Kakaové maslo pôsobí ako emolient – zjemňuje, zmäkčuje a zvláčňuje pokožku. Má upokojujúci a ochranný efekt. Podporuje elasticitu pokožky a pomáha predchádzať tvorbe strií. Na pokožke sa výborne roztiera, udržuje ju hebkú a vláčnu. Retinol – vitamín A Vitamín A patrí medzi lipofilné vitamíny rozpustné v tukoch, ktorých vstrebávanie do pokožky je lepšie ako u vitamínov rozpustných vo vode. Zdrojom sú potraviny živočíšneho pôvodu. V rastlinách sa nenachádza. Vitamín A je potrebný pre rast a obnovu bunkovej membrány, spolupôsobí na rast a vývin pokožky. Chráni sliznice a slinné žľazy pred poškodením, pomáha pri zneškodňovaní toxických látok. Považuje sa za jednotku v oblasti kozmetiky. Spolu s vitamínom E sa nazýva aj „vitamín krásy“. Urýchľuje tvorbu nových buniek pokožky a vlasu. Reguluje tvorbu mazu, čím pomáha predchádzať akné, znižuje rohovatenie pokožky. Jeho nedostatok sa prejaví poruchami zraku, suchými očnými sliznicami, suchou, šupinatou a sivastou kožou a predčasným vznikom vrások. Tocopheryl Acetate – vitamín E Vitamín E, podobne ako vitamín A, patrí medzi lipofilné vitamíny rozpustné v tukoch, ktorých vstrebávanie do pokožky je lepšie ako u vitamínov rozpustných vo vode. Je jedným z najúčinnejších prírodných antioxidantov a látka dôležitá v procese premeny bielkovín. Chráni bunky a tkanivá pred poškodením a spomaľuje degeneráciu organizmu. Podporuje obnovu buniek. Spolu s ďalšími antioxidantami reguluje oxidačný stres organizmu, ktorého dôsledkom je vznik voľných radikálov. Jeho nevýhodou je nízka odolnosť voči teplu a kyslíku. V kozmetike sa preto v posledných rokoch používajú jeho stabilnejšie formy, a to najmä Tocopheryl Acetate. V kombinácií s vitamínmi A a C spomaľujú starnutie kože. Caffeine – kofeín Kofeín je kryštalický alkaloid. Má stimulačné účinky na organizmus. Výborne prekrvuje pokožku, tá je vyhladená a vypnutá. Ľahko prestupuje kožou. Redukuje opuchy a tmavé kruhy pod očami. Vo výrobkoch pôsobí aj ako antioxidant. Podporuje tvorbu nových kožných buniek, stimuluje tvorbu kolagénu a zlepšuje stav pleti. Prekrvením a stimuláciou obehového systému pomáha redukovať prejavy celulitídy. Nevyvoláva alergické reakcie. www.eur-lex.europa.eu Technické dokumentácie od dodávateľov kozmetických látok Hojerová, J., Škultétyová, K.. 2007. Materiály. Bratislava: SPN, 2007. ISBN 978-80-10-01261-9

Typ pleti

Očné okolie s opuchmi, tmavými kruhmi a vráskami. Pre suchú, zrelú pleť.  

19 recenzií k Očný krém s obsahom kofeínu proti vráskam a opuchom 15g

  1. Hodnotenie 5 z 5

    Reny Vargova (overený zákazník)

    Očný krém s kofeínom používam už vyše roka ráno/večer a nič lepšie si pre moje citlivé a ráno vždy opuchnuté oči neviem predstaviť.

    • eshop-manager (overený zákazník)

      Teší ma, že Vám očný krém sedí 🙂

  2. Hodnotenie 5 z 5

    valuchova.monika (overený zákazník)

    Veľmi dobrý očný krém. Okolie očí mám vypnutejšie. Objednávam ďalší.

  3. Hodnotenie 5 z 5

    Anna Kováčová (overený zákazník)

    Najlepší očný krém na moju citlivú pokožku okolo očí, ktorému som “verná” už cca 2 roky a verná aj zostanem. Výborne hydratuje pokožku a výrazne zmierňuje aj opuch očí.

    • eshop-manager (overený zákazník)

      Teší ma, že ste s očným krémom spokojná 🙂

  4. Hodnotenie 5 z 5

    Ivana (overený zákazník)

    Krém je jemný, vláčny a krásne hydratuje pokožku okolo očí.

  5. Hodnotenie 5 z 5

    Petra (overený zákazník)

    Krémik je veľmi ľahký, nedráždi oči, je neparfumovaný, ale zároveň príjemne vonia. Držím ho v chladničke, vtedy má ešte lepší účinok, keď ho miniem, určite si tento očný krém zase kúpim.

    • eshop-manager (overený zákazník)

      Ďakujem za peknú recenziu 🙂

  6. Hodnotenie 5 z 5

    Miriam (overený zákazník)

    Vinikajúci očný krém, pohladenie pre moje okolie očí.

  7. Hodnotenie 5 z 5

    Mária

    Po dlhom čase krém ktorý nieje iba reklama a som s ním nadmieru spokojná .Konečne už nemusím zháňať iný krém .

  8. Hodnotenie 5 z 5

    Aneta (overený zákazník)

    Lahký jemny kremik 😉

  9. Hodnotenie 5 z 5

    Martina

    Perfektný očný krém, za mňa 👍

  10. Hodnotenie 5 z 5

    Janka (overený zákazník)

    Očný krém je jemný, rýchlo sa vstrebe. Je veľmi príjemný na očné okolie. Spokojnosť nadovšetko.

  11. Hodnotenie 5 z 5

    Jana K.

    Tento krem je ako ladova kava- ochladi/osviezi a kofein povzbudi. Ranajsi ritual, ktory je silno navykovy.

  12. Hodnotenie 5 z 5

    Jana (overený zákazník)

    Výborný očný krém, môžem odporučiť.Urcite si ho zasa objednám.

  13. Hodnotenie 5 z 5

    Valéria (overený zákazník)

    Očný krém s obsahom kofeínu je skutočne vynikajúci, výborne hydratuje, pekne sa vstrebe, viditeľne zmierni opuchy a tmavé kruhy pod očami, uskladňujem ho vždy v chladničke, príjemne osvieži očné okolie. Už ho používa aj moja dcéra a je tiež veľmi spokojná. Ďakujeme

  14. Hodnotenie 5 z 5

    Andrea (overený zákazník)

    Konečne som našla očný krém, ktorý mi krásne hydratuje očné okolie a je vhodný pre moje citlivé oči. Najlepší očný krém, aký som doteraz mala. Maximálna spokojnosť. Ďakujem.

  15. Hodnotenie 5 z 5

    Tatiana (overený zákazník)

    Očný krém s kofeínom som dala do chladničky, ráno, kým som pila moju kávičku, krémik pôsobil. Očné okolie je jemnejšie, kruhy pod očami miernejšie. Už sa teším na večernú aplikáciu. Ďakujem.

  16. Hodnotenie 5 z 5

    Viera

    dostala som vzorku tohto kremiku k mojej objednavke a musim povedat ze uz dalsia objednavka ho bude obsahovat, ma vybornu konzistenciu, je malo kremov po ktorych ma nestipu oci a tento patri medzi nich

  17. Hodnotenie 5 z 5

    Petra (overený zákazník)

    Výborný očný krém,používam pravidelne,odporúčam.

  18. Hodnotenie 5 z 5

    Beáta (overený zákazník)

    Vynikajúci očný krém, odkedy som ho vyskúšala, používam už pravidelne. Po príspevku od pani Dr. Sandry, že najmä v lete ho je lepšie držať v chlade, zistila som, že takto má ešte lepší účinok a odvtedy má stále miesto v chladničke :).

  19. Hodnotenie 5 z 5

    Mária

    Ideálny očný krém, zmierni tmavé kruhy pod očami, dá sa ním pekne masírovať očné okolie, konzistencia veľmi príjemná a rýchlo sa vstrebe, bez parfumacie, čiže žiadne začervenanie u mňa nehrozilo. Vydrží veľmi dlho, keďže ho stačí nanášať v malom množstve. Jediné na čo si treba dať pozor je skladovatelnosť v letných horúčavách. Veľká spokojnosť.

Pridať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *