NOVINKA Oleogelelixir – Víla s kmeňovými bunkami 150g

26.00

Prípravok je vhodný na každodenné ošetrenie pokožky tela. Obsahuje bioparfum, kmeňové bunky z alpskej ruže, ktoré obnovujú a spevňujú bunky pokožky, zlepšujú barierové funkcie kože. Kyselina hyaluronová a squalán udržiavajú vlhkosť a zachovávajú zdravú pokožku.

Na sklade!

Name Range Discount
20% na všetko po 300€ 1 - 50 20 %
Katalógové číslo: TOE - 100 Kategórie: ,

Popis

Prvý parfemovaný výrobok z dielne Dr. Sandra. Prípravok je vhodný na každodenné ošetrenie pokožky tela. Obsahuje bioparfum, kmeňové bunky z alpskej ruže, ktoré obnovujú a spevňujú bunky pokožky, zlepšujú barierové funkcie kože. Kyselina hyaluronová a squalán udržiavajú vlhkosť a zachovávajú zdravú pokožku. Pri aplikácii sa gélová štruktúra rýchlo mení na ľahko roztierateľný olej, ktorý pokožku zvláčňuje a jemne premasťuje.

Ďalšie informácie

Prvý parfemovaný výrobok z dielne Dr. Sandra.

Návod na použitie

Po sprchovaní, kúpeli sa vtiera do suchej pokožky jemne krúživými pohybmi. Výrobok uchovávajte pri izbovej teplote, mimo zdrojov tepla a priameho slnečného žiarenia.

Zloženie

Paraffinum Liquidum – Vazelínový olej Vazelínový olej, tekutý parafín,  nazývaný aj minerálny alebo parafínový olej je bezfarebná kvapalina, zmes dlhoreťazcových nasýtených uhľovodíkov. Pre kozmetické a farmaceutické účely sa používajú parafinické uhľovodíky vysokej čistoty bez prímesi polycyklických aromatických uhľovodíkov. Vazelínový olej zlepšuje kĺzavosť výrobku. Na pokožke sa výborne rozotiera a je nedráždivý. Má výbornú oxidačnú stabilitu, nepodlieha kazeniu, nežltne. Povrch pokožky zmäkčuje a zvláčňuje. Isopropyl Palmitate – Izopropylpalmitát Izopropylpalmitát je funkčná látka, syntetický olej, ktorá zlepšuje vlastnosti výrobku bezprostredne pri aplikácií alebo aj počas dlhšieho pôsobenia. Jeho hlavným benefitom je oxidačná stabilita. Významne ovplyvňuje okamžité prejavy kozmetického výrobku – ľahšie sa rozotiera, je vláčny, nevysýcha a pod. Radíme ho medzi emolienty (lat. emolio – zmäkčiť) – zlepšuje roztierateľnosť výrobku a zmäkčuje ho. Zlepšuje prestup účinných látok do kože a nepodporuje tvorbu komedónov. Na pokožke zanecháva príjemný pocit a znižujú nepriedušnosť parafinického filmu. Caprylic/Capric Triglyceride –  Triacylglycerolové estery kyseliny kaprylovej a kaprinovej Triacylglycerolové estery kyseliny kaprylovej a kaprinovej sú syntetické oleje. Radíme ich medzi najvýznamnejšie kozmetické emolienty v komerčnej kozmetike. Sú odolné voči oxidačnému kazeniu. Majú výborné kozmetické vlastnosti. Zlepšujú prestup účinných látok. Dobre sa rozotierajú, vstrebávajú, pokožku vyhladzujú a nezanechávajú na nej mastný film. Glycerin – Glycerol Glycerol je hydrofilný alkohol, ktorého základom je trojsýtny alkohol (1,2,3-propántriol). Vo svojej štruktúre má tri hydroxylové skupiny, vďaka ktorým dobre viaže vodu. Nazýva sa preto aj humektant (lat. humecto: navlhčiť). Pôsobí hydratačne a zlepšuje rozpustnosť mnohých kozmetických látok, čím im umožňuje rýchlejšiu vstrebateľnosť do pokožky. Tú svojím pôsobením zjemňuje, zvláčňuje a v nižších koncentráciách pomáha udržať jej vlastnú hydratáciu. HIPEgel Oleo HIPEgel Oleo je olejovo-gélové zahusťovadlo na báze prírodných esterov mastných kyselín so sacharózou a s ďalšími obsahovými zložkami. HIPEgel Oleo pozostáva zo zložiek: Glycerin, Isopropyl Palmitate, Aqua, Sucrose Stearate, Sucrose Laurate. Lipokoloidy sú veľkou novinkou v kozmetike. Umožňujú prípravu efektných transparentných lipogélov so širokým spektrom kozmetického využitia, ktoré sa  po kontakte s vodou zmenia na ľahko zmývateľnú emulziu. Sú akceptované aj štandardoch na tzv. prírodnú kozmetiku. Squalane – Skvalan Skvalan je hydrogenovaná, t. j. oxidačne stabilnejšia forma skvalénu. Skvalén je lineárny nenasýtený uhľovodík, ktorý u človeka tvorí približne 12 až 20 % vonkajších lipidov v maze a menej ako 1 % vnútorných lipidov v rohovine. Skvalan pôsobí ako výborný emolient. Má polotuhú konzistenciu, takže sa používa ako alternatíva vazelíny, najmä v kozmetických výrobkoch na citlivú a suchú pokožku. Aqua – Voda Voda je najvýznamnejšie rozpúšťadlo hydrofilných kozmetických látok. Má dobré čistiace schopnosti, ktoré sa zlepšujú prídavkom hydrofilných alkoholov a čistiacich tenzidov. Vzhľadom k tomu, že obyčajná pitná voda obsahuje značné množstvo solí, najmä vápenatých, horečnatých a železitých, je jej použitie v kozmetike nevhodné. Pre výrobu kozmetických výrobkov sa používa len voda hygienicky nezávadná a špeciálne upravená. Najčastejšie sa používa voda destilovaná, demineralizovaná alebo čistená obrátenou osmózou. Tocopheryl Acetate – α-tokoferylacetát – Stabilnejšia forma vitamínu E Vitamín E, podobne ako vitamín A, patrí medzi lipofilné vitamíny rozpustné v tukoch, ktorých vstrebávanie do pokožky je lepšie ako u vitamínov rozpustných vo vode. Je jedným z najúčinnejších prírodných antioxidantov a látka dôležitá v procese premeny bielkovín. Chráni bunky a tkanivá pred poškodením a spomaľuje degeneráciu organizmu. Podporuje obnovu buniek. Spolu s ďalšími antioxidantami reguluje oxidačný stres organizmu, ktorého dôsledkom je vznik voľných radikálov. Jeho nevýhodou je nízka odolnosť voči teplu a kyslíku. V kozmetike sa preto v posledných rokoch používajú jeho stabilnejšie formy, a to najmä Tocopheryl Acetate. Účinný α-tokoferol z nich vzniká v pokožke po hydrolýze kožnými esterázami. V kombinácií s vitamínmi  A a C spomaľujú starnutie kože. Rhododendron Ferrugineum Leaf Cell Culture Extract – Extrakt kmeňových buniek alpskej ruže Alpské ruže sú typické švajčiarske kvety, ktoré rastú v nadmorských výškach 1500 – 3000 m. A práve v týchto odlišných prostrediach sa musia prispôsobiť extrémnym podmienkam, ako je chlad, UV žiarenie a sucho. Účinné fytolátky získané z kmeňových buniek alpskej ruže sú vďaka špeciálnej technológii komponované do komplexu PhytoCellTec™Alp Rose. Tento extrakt je bohatý na účinné antiradikálové látky (antioxidanty). Zlepšuje vitalitu kmeňových buniek pokožky. Chráni bariérovú funkciu kože, čím napomáha pleti vyrovnať sa s klimatickým stresom. Má revitalizačné účinky na stimuláciu pokožky a fibroblastov zamše. Podporuje tvorbu vlastného kolagénu pokožky. Znižuje stratu epidermálnej vody v pokožke s viditeľným anti-aging efektom. Spektrum látok prítomných v extraktoch kmeňových buniek je podľa druhu také široké, že doteraz sa nedokázalo detailizovať celý komplex účinných fytolátok izolovaných z kmeňových buniek jednotlivých rastlín. Urea – Močovina Močovina je vynikajúca hydratačná látka. Je unikátna tým, že je ľudskému telu vlastná. Tvorí súčasť potu a prirodzeného hydratačného faktoru kože, ktorý zadržuje vodu a spomaľuje jej vysýchanie. Prirodzený hydratačný faktor kože je charakterizovaný komplexom močoviny, sodnej soli kyseliny pyrolidonkarboxylovej, kyseliny mliečnej, aminokyselín a monosacharidov. Močovina nie je alergizujúca a je vhodná pre dlhodobú starostlivosť aj o veľmi suchú kožu. Zvyšuje väzbu vody v bunkách pokožky. Pôsobí na osmotický tlak v bunkách, čím riadi obsah vody vo vnútri bunky a okolo bunky. Zlepšuje tiež prestup biologicky aktívnych látok do kože. Má mierne antiseptické a antimikrobiálne vlastnosti. Sodium Hyaluronate – Sodná soľ kyseliny hyalurónovej Kyselina hyalurónová je prirodzenou a významnou zložkou zamše. Z chemického hľadiska ide o polymérnu molekulu, glykosaminoglykán (GAG) teda látku tvorenú opakujúcim sa reťazcom zloženého z jednoduchých cukrov, kyseliny glukurónovej a N-acetylglukosamínu. Pôsobí ako špongia, pretože vo svojej polymérnej sieti je schopná viazať až tisícnásobné množstvo vody, ako je jej vlastná hmotnosť a vytvára rôsolovitú hmotu. Zabezpečuje hydratáciu, napätie a mäkkosť kože. Účinkuje ako vnútorná bariéra, zabraňuje prieniku baktérií do organizmu. Starnutím sa tvorba kyseliny hyalurónovej spomaľuje. Znižuje sa tým hustota rôsolovitej hmoty v zamši, vírusy, baktérie a iné škodlivé látky ľahšie prenikajú do kože. Zhoršuje sa väzba vody v zamši, čo má za následok presušenú kožu a vznik vrások. Na kozmetické účely sa kyselina hyalurónová v minulosti získavala z chrupavky kohútich hrebeňov, očí tuniakov či žraločej kože; dnes sa vyrába fermentačnými biotechnológiami (napr. z glukózy, sójového peptónu a kvasničného extraktu) alebo chemickou syntézou. V kozmetických výrobkoch sa často používajú aj jej sodná soľ (Sodium Hyaluronate). Parfum – Parfém Použitá hypoalergénna vonná kompozícia, ktorá sa vo výrobkoch používa na zlepšenie spotrebiteľskej atraktivity.

Typ pleti

Pri aplikácii sa gélová štruktúra rýchlo mení na ľahko roztierateľný olej, ktorý pokožku zvláčňuje a jemne premasťuje.

Recenzie

Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.

Pridajte prvú recenziu pre “NOVINKA Oleogelelixir – Víla s kmeňovými bunkami 150g

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *