Hydratačný krém v pumpičkovom balení

10.00

Váš obľúbený hydratačný krém teraz aj v novom balení – s pumpičkou.

Vysokohydratačný, upokojujúci krém, ktorý je vhodný na mastnú, miestami suchú a zmiešanú pokožku tváre, krku a dekoltu. Lekárska kozmetika vhodná aj na problematickú pleť. Krém je taktiež vhodný pre akneóznu pleť. Je vynikajúci aj ako podkladový krém pod make- up počas celého roka. Hydratačný krém Dr. Sandra sa stal najpredávanejším produktom hlavne kvôli svojmu zloženiu, ktorého hlavnou zložkou je Urea.

Ak Vám vyhovuje viac klasické balenie, kliknite (SEM).

Na sklade

Name Range Discount
20% na všetko po 300€ 1 - 50 20 %
Katalógové číslo: N03 Kategórie: ,

Návod na použitie

Odporúčame aplikovať dvakrát denne na vyčistenú pokožku tváre a dekoltu. Po otvorení sa odporúča skladovať pri teplote 15°-25°. Chrániť prípravok pred priamym slnečným žiarením, sálavým teplom a výkyvmi teplôt. Uchovávať mimo dosahu detí. Vhodné kombinovať s kyslou pleťovou vodou, ktorá sa použije 2x denne pred použitím krému.

Zloženie

Aqua – vodaVoda je najvýznamnejšie rozpúšťadlo hydrofilných kozmetických látok. Má dobré čistiace schopnosti, ktoré sa zlepšujú prídavkom liehu a čistiacich tenzidov. Je nosičom účinných látok v kozmetickom výrobku. Vzhľadom k tomu, že obyčajná pitná voda obsahuje značné množstvo solí, najmä vápenatých, horečnatých a železitých, je jej použitie v kozmetike nevhodné. Pre výrobu kozmetických výrobkov sa používa len voda hygienicky nezávadná a špeciálne upravená. Najčastejšie sa používa voda destilovaná, demineralizovaná alebo čistená obrátenou osmózou.Carbomer – karbopolKarbopol je hydrokoloid a gélotvorná látka. Karbopol predstavuje vysokomolekulárne zosieťovanie polymérov kyseliny akrylovej. To znamená, že v nízkych koncentráciách vytvára v rozpúšťadle priestorovú sieť. V nej sa zachytia jednotlivé zložky kozmetického výrobku, čím sa výrobok stabilizuje. Používa sa na zvýšenie viskozity a stabilizovanie kozmetických roztokov, emulzií, či niektorých suspenzií. Jeho prítomnosť v kozmetickom kréme sa prejaví ľahkým, dobre roztierateľným a spotrebiteľsky atraktívnym efektom na pokožke.Paraffinum Liquidum – vazelínový olejVazelínový olej, tekutý parafín, nazývaný aj minerálny alebo parafínový olej je bezfarebná kvapalina, zmes dlhoreťazcových nasýtených uhľovodíkov. Pre kozmetické a farmaceutické účely sa používajú parafinické uhľovodíky vysokej čistoty bez prímesi polycyklických aromatických uhľovodíkov. Vazelínový olej zlepšuje kĺzavosť výrobku. Na pokožke sa výborne rozotiera a je nedráždivý. Má výbornú oxidačnú stabilitu, nepodlieha kazeniu, nežltne. Povrch pokožky zmäkčuje a zvláčňuje.Paraffinum durum – tvrdý parafínTvrdý parafín je zmes tuhých nasýtených uhľovodíkov. Má zmäkčujúci (emolientný) a okluzívny účinok. Tvorí lipofilný základ pri príprave mastí, krémov a pást. Používa sa ako inertná hydrofóbna látka zvyšujúca viskozitu výrobku. Okrem iného sa používa tiež pri zábaloch veľmi suchej pokožky a k liečbe popálenín. Na pokožke a vlasoch vytvára vodeodolný ochranný film, čo sa využíva pre ochranné kozmetické výrobky.Cetearyl Alcohol – cetearyl alkoholCetearyl alkohol je zmes mastných alkoholov s počtom uhlíkov šestnásť, cetylalkohol (Cetyl Alcohol) C16 a osemnásť, stearylalkohol (Stearyl Alcohol) C18. Cetylakohol sa získava z kokosového orecha a je prirodzenou súčasťou pokožkových tukov, preto je pokožke blízky. Oba mastné alkoholy zlepšujú konzistenciu výrobkov. Vďaka hydroxylovej skupine a dlhému lipofilnému uhľovodíkovému reťazcu má cetearyl alkohol vlastnosti povrchovo aktívnej látky. Sú to látky, ktoré sa hromadia na rozhraní fáz a už v nízkych koncentráciách znižujú napätie (tenziu) medzi nimi. Hovorí sa im preto aj tenzidy. Tenzidom, ktoré znižujú medzipovrchové napätie na rozhraní dvoch navzájom nemiešateľných kvapalín, tukovej a vodnej fázy, hovoríme emulgátory. Takéto emulgátory spoja nemiešateľné fázy do fyzikálnej formy emulzie, v našom prípade krému. Cetearyl alkohol je teda emulgátor tukovej fázy. Nevyvoláva alergické reakcie, nedráždi a je vhodný aj na citlivú pokožku. Umožňuje ostatným zložkám lepšiu vstrebateľnosť do hlbších vrstiev pleti. Často sa kombinuje s vazelínou a vazelínovým olejom, pretože zlepšuje ich väzbu s vodou.Slovasol 2430 – slovasolSlovasol je neiónový tenzid, emulgátor vodnej fázy kozmetického výrobku. Je málo dráždivý, dobre ho teleruje aj citlivá pokožka. Možno ho kombinovať so všetkými typmi tenzidov.Urea – močovinaMočovina je vynikajúca hydratačná látka. Je unikátna tým, že je ľudskému telu vlastná. Tvorí súčasť potu a prirodzeného hydratačného faktoru kože, ktorý zadržuje vodu a spomaľuje jej vysychanie. Prirodzený hydratačný faktor kože je charakterizovaný komplexom močoviny, sodnej soli kyseliny pyrolidonkarboxylovej, kyseliny mliečnej, aminokyselín a monosacharidov. Močovina nie je alergizujúca a je vhodná pre dlhodobú starostlivosť aj o veľmi suchú kožu. Zvyšuje väzbu vody v bunkách pokožky. Pôsobí na osmotický tlak v bunkách, čím riadi obsah vody vo vnútri bunky a okolo bunky. Zlepšuje tiež prestup biologicky aktívnych látok do kože. Má mierne antiseptické a antimikrobiálne vlastnosti.Methylparabén, PropylparabénSú konzervačné látky, estery kyseliny 4-hydroxybenzoovej. Do výrobkov sa pridávajú za účelom stabilizácie a zabránenia rozvoja a činnosti mikroorganizmov. Používajú sa v kozmetike aj farmácii. Vykazujú širokú antimikrobiálnu účinnosť na kvasinky, plesne a baktérie v pomerne širokom rozpätí pH (4–8).Triethanolamine – Trolamín (TEA)Trolamín patrí do skupiny polárnych látok, pretože nesie 3 OH skupiny. V kozmetike a vo farmácii sa používa ako emulgačné činidlo (zabezpečuje rozpustnosť a miešateľnosť vodnej a olejovej zložky), zahusťovadlo, neutralizátor (úprava pH) a detergent (znižuje povrchové napätie látok). TEA je široko používaný v kozmetických výrobkoch, ako sú krémy, telové mlieka, šampóny, čistiace výrobky na pleť, dekoratívna kozmetika a iné. Je základnou zložkou mydiel, v ktorých uľahčuje emulgáciu minerálnych, rastinných, živočíšnych olejov, voskov s inými rozpúšťadlami.Propylen Glycol – propylénglykolPropylénglykol je dvojsýtny hydrofilný alkohol. Viaže vodu na hydroxylových skupinách a tým zabraňuje vysychaniu kozmetických výrobkov. Nazýva sa preto aj humektant. Okrem toho znižuje teplotu mrznutia vody v kozmetických výrobkoch. Jeho prídavkom voda mrzne pri nižšej teplote ako 0 °C, čo má časté využitie v športovej kozmetike, či pri používaní kozmetiky v zimných mesiacoch. Vo výrobkoch pôsobí ako zmäkčovadlo – emolient. Má tiež antimikrobiálne účinky. Zlepšuje rozpustnosť mnohých kozmetických látok.www.eur-lex.europa.eu Technické dokumentácie od dodávateľov kozmetických látok Hojerová, J., Škultétyová, K.. 2007. Materiály. Bratislava: SPN, 2007. ISBN 978-80-10-01261-9 europa.eu

Typ pleti

Mastná, miestami suchá a zmiešaná pokožka. Je tiež vhodný na problematickú, akneóznu pleť. Používajte ako podkladový krém pod make- up počas celého roka.

Recenzie

Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.

Pridajte prvú recenziu pre “Hydratačný krém v pumpičkovom balení”

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *