Tipy na novoročné predsavzatia – Doktorka Sandra

Tipy na novoročné predsavzatia

Blíži sa koniec roka a mnohí z Vás si budú dávať predsavzatia, ako byť zdravý a mladý (v hlave aj na tele:))) ) čo najdlhšie. Preto Vám sem dám zopár tipov ako sa v čo najlepšej kondícii dožiť čo najvyššieho veku💎.

🌟Výživa: Konzumujte stravu bohatú na antioxidanty, vitamíny a minerály. Zahrňte ovocie, zeleninu, celozrnné produkty a bielkoviny. Omega-3 mastné kyseliny, ktoré sa nachádzajú v rybách, podporia aj Váš mozog.

🌟Pohyb: ideálna je chôdza v teréne, posilňovanie, pilates a strečing na zachovanie pružnosti a pevnosti svalov a kľbov. Cieľom by malo byť aspoň 150 minút stredne intenzívneho cvičenia týždenne.

🌟Hydratácia: Pite dostatočné množstvo vody denne na podporu telesných funkcií a udržanie elasticity pokožky. Vynechajte sladené sýtené nápoje a alkohol.

🌟Spánok: Cieľom by malo byť 7-9 hodín nepretržitého spánku každú noc na podporu fyzického a duševného oživenia.

🌟Manažment stresu: Problémy sú, má ich každý človek. Dôležité je ako sa k nim postavíme. Praktizujte techniky znižovania stresu, ako je meditácia, hlboké dýchanie alebo joga. Chronický stres môže prispievať k predčasnému starnutiu.

🌟Stretávajte sa s milými, prajnými, inšpiratívnymi ľuďmi, ktorí Vás vedia rozosmiať. Obmedte čas strávený s frfľošmi.

🌟Ochrana pred slnkom: Používajte opaľovací krém na ochranu pokožky pred škodlivými UV žiarami, čo bráni predčasnému starnutiu a znižuje riziko kožného rakoviny.

🌟Obmedzte škodlivé návyky: Prestaňte fajčiť a obmedzte konzumáciu alkoholu. Tieto návyky môžu zrýchliť starnutie a negatívne ovplyvniť celkové zdravie