NOVINKA Šampón proti lupinám – Doktorka Sandra

NOVINKA Šampón proti lupinám

O lupinách, teda po našom lekárskom 🙂 o seborickej dermatitída sme sa už bavili. Prichádza jeseň a s ňou aj zhoršenie tohto nepríjemného ochorenia. Preto som rada, že takmer na minutu presne prichádza do e shopu Šampón proti lupinám s Octopiroxom a výťažkom z brezy. Keďže tu na mojom profile si zvykneme vysvetľovať, ako veci fungujú, popíšem Vám mechanizmus účinku tohto šampónu a to, prečo som siahla po spojení vedy a prírody. 🌿

Octopirox, tiež známy ako zink pyrithion , je antifungálna a antimikrobiálna látka, ktorá sa používa pri liečbe kožných a vlasových problémov, vrátane seboroickej dermatitídy. Jeho účinok spočíva v niekoľkých spôsoboch:

* Antifungálny účinok: Octopirox dokáže potlačiť rast a množenie niektorých druhov kvasiniek a plesní, ktoré môžu byť prítomné na koži a spôsobovať kožné ochorenia, vrátane seborhoickej dermatitídy. Týmto spôsobom pomáha zmierniť príznaky spojené s infekciou.

* Antimikrobiálny účinok: Okrem antifungálneho účinku má octopirox aj antimikrobiálnu aktivitu, čo znamená, že dokáže inhibovať rast a množenie mikróbov, vrátane baktérií, ktoré môžu byť zodpovedné za zápal a svrbenie na koži.

* Kontrola lupín: Octopirox v šampóne dokáže kontrolovať nadmernú tvorbu kožného mazu a lupín.

Celkovo je účinnosť octopiroxu pri liečbe seboroickej dermatitídy založená na jeho schopnosti potlačiť rast patogénnych mikroorganizmov a zmierniť zápal, čím pomáha zlepšiť stav postihnutej kože.

🌿Výťažok z brezy, má niekoľko účinných vlastností pri liečbe niektorých kožných problémov, vrátane seboroickej dermatitídy:

* Antiseptický účinok: má antiseptické vlastnosti, čo znamená, že môže pomôcť zabrániť rastu a množeniu mikróbov na koži. To je dôležité pri liečbe kožných problémov spojených s infekciami.

* Keratolytický účinok: môže pomôcť pri odstraňovaní odumretých kožných buniek a šupín, čo je častým príznakom seborhoickej dermatitídy. Týmto spôsobom môže zlepšiť textúru kože.

* Protizápalový účinok: má protizápalové vlastnosti, čo môže pomôcť zmierňovať zápaly a svrbenie spojené s dermatitídou.