Polomastný krém v pumpičkovom balení

10.00

Váš obľúbený polomastný krém teraz aj v novom pumpičkovom balení.

Tento krém je určený pre zmiešanú pokožku tváre, krku a dekoltu. Je to náš univerzálny krém a často si ho objednávajú klienti, ktorí sa nevedia rozhodnúť pre konkrétny produkt, pretože hodnotia svoju pleť ako normálnu, ani suchú ani mastnú. Je určený pre každodennú starostlivosť.

Ak Vám vyhovuje viac klasické balenie, kliknite (SEM).

Na sklade

Name Range Discount
20% na všetko po 300€ 1 - 50 20 %
Katalógové číslo: N02 Kategórie:

Návod na použitie

Odporúčame aplikovať dvakrát denne na vyčistenú pokožku tváre a dekoltu. Po otvorení sa odporúča skladovať pri teplote 15°-25°. Chrániť prípravok pred priamym slnečným žiarením, sálavým teplom a výkyvmi teplôt. Uchovávať mimo dosahu detí. Neobsahuje parabény.

Zloženie

Aqua – vodaVoda je najvýznamnejšie rozpúšťadlo hydrofilných kozmetických látok. Má dobré čistiace schopnosti, ktoré sa zlepšujú prídavkom liehu a čistiacich tenzidov. Je nosičom účinných látok v kozmetickom výrobku. Vzhľadom k tomu, že obyčajná pitná voda obsahuje značné množstvo solí, najmä vápenatých, horečnatých a železitých, je jej použitie v kozmetike nevhodné. Pre výrobu kozmetických výrobkov sa používa len voda hygienicky nezávadná a špeciálne upravená. Najčastejšie sa používa voda destilovaná, demineralizovaná alebo čistená obrátenou osmózou.Petrolatum – vazelína bielaVazelínu tvorí zmes 50–80 % tekutých a 20–50 % tuhých parafinických uhľovodíkov. Pre kozmetické a farmaceutické účely sa používa výhradne biela vazelína, ktorá prešla procesom čistenia a bielenia. Je chemicky stála, nekazí sa. Vazelína znižuje únik prirodzenej pokožkovej vody – tzv. TEWL (angl. Transepidermal Water Loose). Zabraňuje tak vysušovaniu a popraskaniu pokožky. Má aj malý ochranný efekt proti UV lúčom. Na pokožke má krycí a ochranný účinok. Upokojuje podráždenú pokožku. Dobre odstraňuje mastné nečistoty a lipofilné líčidlá. Je častou zložkou ochranných, športových, barierových prípravkov, ale aj balzamov na pery, pleťových a telových emulzií a dekoratívnej kozmetiky.Paraffinum Liquidum – vazelínový olejVazelínový olej, tekutý parafín, nazývaný aj minerálny alebo parafínový olej je bezfarebná kvapalina, zmes dlhoreťazcových nasýtených uhľovodíkov. Pre kozmetické a farmaceutické účely sa používajú parafinické uhľovodíky vysokej čistoty bez prímesi cyklických uhľovodíkov. Vazelínový olej zlepšuje kĺzavosť výrobku. Na pokožke sa výborne rozotiera a je nedráždivý. Má výbornú oxidačnú stabilitu, nepodlieha kazeniu, nežltne. Povrch pokožky zmäkčuje a zvláčňuje.Cetyl Alcohol – cetylalkoholCetylalkohol je mastný alkohol C16, látka s konzistenciou vosku. Získava sa z kokosového orecha a je prirodzenou súčasťou pokožkových tukov, preto je pokožke blízky. Zlepšuje konzistenciu výrobkov. Patrí k najpoužívanejším pomocným emulgátorom kozmetických emulzií. Znižuje medzipovrchové napätie na rozhraní dvoch navzájom nemiešateľných kvapalín, tukovej a vodnej fázy. Nevyvoláva alergické reakcie, nedráždi a je vhodný aj na citlivú pokožku. Umožňuje ostatným zložkám lepšiu vstrebateľnosť do hlbších vrstiev pleti. Často sa kombinuje s vazelínou a vazelínovým olejom, pretože zlepšuje ich väzbu s vodou.Propylen Glycol – propylénglykolPropylénglykol je dvojsýtny hydrofilný alkohol. Viaže vodu na hydroxylových skupinách a tým zabraňuje vysychaniu kozmetických výrobkov. Nazýva sa preto aj humektant. Okrem toho znižuje teplotu mrznutia vody v kozmetických výrobkoch. Jeho prídavkom voda mrzne pri nižšej teplote ako 0 °C, čo má časté využitie v športovej kozmetike, či pri používaní kozmetiky v zimných mesiacoch. Vo výrobkoch pôsobí ako zmäkčovadlo – emolient. Má tiež antimikrobiálne účinky. Zlepšuje rozpustnosť mnohých kozmetických látok.Lanolin – lanolínLanolín je voskový ester nasýtených mastných kyselín, najmä kyseliny palmitovej C16:0 a jednomocných vyšších alkoholov, najmä cholesterolu. Vďaka voľnému cholesterolu, ktorý je sprievodnou látkou, lanolín účinkuje ako podporný emulgátor (zabezpečuje rozpustnosť a miešateľnosť vodnej a tukovej fázy). Nachádza sa v surovej ovčej vlne. Získava sa z nej vypieraním vodou. Lanolín viaže až trojnásobok vody oproti svojej hmotnosti. Svojim zložením je podobný lipidom ľudskej pokožky, účinkuje ako dobrý nosič biologicky účinných látok. Používa sa na úpravu konzistencie balzamov na pery, dekoratívnej kozmetiky a emulzií.Phenoxyetanol – 2-Fenoxyetanol2-Fenoxyetanol je konzervant. V kozmetických výrobkoch bráni rozvoju mikroorganizmov.Ethylhexylglycerin – EthylhexylglycerinEthylhexylglycerin je derivát glycerínu. Používa sa predovšetkým ako podporná konzervačná látka. Znižuje povrchové napätie na bunkových stenách mikroorganizmov a tie potom rýchlejšie zanikajú.Ascorbic acid – vitamín CVitamín C je v organizme človeka nevyhnutný pre rad funkcií. Človek si ho nedokáže vytvoriť, musí ho prijímať potravou. Podporuje činnosť imunitného systému. Chráni pred stresom. Je nevyhnutný pre tvorbu červených krviniek. Pomáha znižovať hladinu krvného cholesterolu. Podporuje regeneráciu ďasien. Má protirakovinové účinky. Urýchľuje hojenie rán. Zosilňuje antioxidačné účinky vitamínu E. Spolu s ním zneškodňuje pôsobenie voľných radikálov v koži. Podporuje tvorbu kolagénu a elastínu, čím napomáha udržať pevnosť, hydratáciu a pružnosť kože a spomaľuje tvorbu vrások.Tocopheryl Acetate – vitamín EVitamín E, podobne ako vitamín A, patrí medzi lipofilné vitamíny rozpustné v tukoch, ktorých vstrebávanie do pokožky je lepšie ako u vitamínov rozpustných vo vode. Je jedným z najúčinnejších prírodných antioxidantov a látka dôležitá v procese premeny bielkovín. Chráni bunky a tkanivá pred poškodením a spomaľuje degeneráciu organizmu. Podporuje obnovu buniek. Spolu s ďalšími antioxidantami reguluje oxidačný stres organizmu, ktorého dôsledkom je vznik voľných radikálov. Jeho nevýhodou je nízka odolnosť voči teplu a kyslíku. V kozmetike sa preto v posledných rokoch používajú jeho stabilnejšie formy, a to najmä Tocopheryl Acetate. V kombinácii s vitamínmi A a C spomaľujú starnutie kože.Retinol – vitamín AVitamín A patrí medzi lipofilné vitamíny rozpustné v tukoch, ktorých vstrebávanie do pokožky je lepšie ako u vitamínov rozpustných vo vode. Zdrojom sú potraviny živočíšneho pôvodu. V rastlinách sa nenachádza. Vitamín A je potrebný pre rast a obnovu bunkovej membrány, spolupôsobí na rast a vývin pokožky. Chráni sliznice a slinné žľazy pred poškodením, pomáha pri zneškodňovaní toxických látok. Považuje sa za jednotku v oblasti kozmetiky. Spolu s vitamínom E sa nazýva aj „vitamín krásy“. Urýchľuje tvorbu nových buniek pokožky a vlasu. Reguluje tvorbu mazu, čím pomáha predchádzať akné, znižuje rohovatenie pokožky. Jeho nedostatok sa prejaví poruchami zraku, suchými očnými sliznicami, suchou, šupinatou a sivastou kožou a predčasným vznikom vrások.Hyaluronic Acid – kyselina hyalurónováKyselina hyalurónová je prirodzenou a významnou zložkou zamše. Z chemického hľadiska ide o polymérnu molekulu, glykosaminoglykán (GAG), teda látku tvorenú opakujúcim sa reťazcom zloženého z jednoduchých cukrov, kyseliny glukurónovej a N-acetylglukosamínu. Pôsobí ako špongia, pretože vo svojej polymérnej sieti je schopná viazať až tisícnásobné množstvo vody, ako je jej vlastná hmotnosť a vytvára rôsolovitú hmotu. Zabezpečuje hydratáciu, napätie a mäkkosť kože. Účinkuje ako vnútorná bariéra, zabraňuje prieniku baktérií do organizmu. Starnutím sa tvorba kyseliny hyalurónovej spomaľuje. Znižuje sa tým hustota rôsolovitej hmoty v zamši, vírusy, baktérie a iné škodlivé látky ľahšie prenikajú do kože. Zhoršuje sa väzba vody v zamši, čo má za následok presušenú kožu a vznik vrások.www.eur-lex.europa.eu Technické dokumentácie od dodávateľov kozmetických látok Hojerová, J., Škultétyová, K.. 2007. Materiály. Bratislava: SPN, 2007. ISBN 978-80-10-01261-9

Typ pleti

Zmiešaná, normálna pleť.

Recenzie

Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.

Pridajte prvú recenziu pre “Polomastný krém v pumpičkovom balení”

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *