Vitajte u mňa, tí čo ma nepoznáte – Doktorka Sandra

Vitajte u mňa, tí čo ma nepoznáte

Je Vás už takmer 17 000, čo je pri mojej introvertnosti pomerne veľký počet priateľov, takmer jedno okresné mesto.

Som lekárka dermatologička, dcéra lekárky – internistky a mama lekárky, snáď budúcej chirurgičky, z čoho vyplýva, že medicínu máme v génoch.

Ak vám moje priezvisko znie povedome, môj muž je známy moderátor.

Svadba s ním (našťastie v zrelom veku), bola pre moju introvertnosť riadna skúška, ale keďže ho mám rada, tak tú jeho slávu – poľnú trávu musím nechtiac tak trochu zdieľať s ním.

Po skončení štúdia som chcela byť psychiatričkou, ale nemala som dosť protekcie a skončiť s červeným diplomom bolo, zdá sa, málo. Obsadila som voľné miesto na kožnom, čo nebol môj sen.

Pochopila som význam vety “ak nemôžeš byť s tou, ktorú miluješ, miluj tú, s ktorou si“.

A tak som sa zamilovala do kožného lekárstva. Absolvovala som dvojročný pobyt v najväčšej Viedenskej nemocnici AKH ako hosťujúci vedec a po návrate som si urobila atestáciu z dermatovenerológie.

Náhodou nenáhodou som si za tému dizertačnej práce na PhD. vybrala nové metódy v estetickej dermatológii a použitie botulotoxínu v dermatológii, čo bola svetová novinka a mňa to vtiahlo do kolotoča estetickej dermatológie, ale aj školení pre kolegov lekárov. Estetická medicína bola inak celkom milý zvrat v mojej kariére (chodila som na športové gymnázium a ženská krása ma zaujímala asi tak, ako Vás zaujíma život pinguinov na Antarktíde).

Považujem za svoje obrovské šťastie, že tento odbor mal koncom 90-tych rokov raketový nástup techník ošetrenia, technológií atď. S tým súvisel obrovský počet svetových kongresov, stáží v zahraničí a vzdelávania. Dodnes vlastne čerpáme z toho, čo bolo vyvinuté a uvedené do praxe v 90-tych rokoch, len v lepších a bezpečnejších verziách. Lasery, botox, implantáty kyseliny hyaluronovej, rádiofrekvencia, intenzívne pulzné svetlo sa v rôznych variáciách používajú dodnes a mňa naplnila hlavne možnosť spojenia teórie s praktickými zákrokmi, hlavne kanylové techniky, modelácia tváre bez nutnosti chirurgickej intervencie. Keďže som sa slušne rozpísala musí byť aj part II ?