Telové mlieko s premasťujúcim účinkom s obsahom vitamínov A, E a panthenolu, neobsahuje stabilizačne látky ani parabeny. 200ml

11.00

Telové mlieko premasťuje, vyživuje a regeneruje pokožku celého tela. Svojim zložením spolu s  vitamínmi A a E je určené pre extrémne suchú pokožku. Pri pravidelnom používaní čiastočne redukuje pigmentové škvrny. Panthenol je výborným pomocníkom na skľudnenie kože po podráždení, alebo po opaľovaní na udržanie jej zdravého vzhľadu. Neobsahuje parfum.

Na sklade

Name Range Discount
20% na všetko po 300€ 1 - 50 20 %
Katalógové číslo: 3786 Kategórie:

Návod na použitie

Po sprchovaní/ kúpaní naneste na suchú pokožku. Ideálny pre každodenné použitie. Po otvorení skladujte pri teplote 15°-25°. Chráňte prípravok pred priamym slnečným žiarením, sálavým teplom a výkyvmi teplôt. Uchovávajte mimo dosahu detí.

Zloženie

Aqua – voda Voda je najvýznamnejšie rozpúšťadlo hydrofilných kozmetických látok. Má dobré čistiace schopnosti, ktoré sa zlepšujú prídavkom liehu a čistiacich tenzidov. Je nosičom účinných látok v kozmetickom výrobku. Vzhľadom k tomu, že obyčajná pitná voda obsahuje značné množstvo solí, najmä vápenatých, horečnatých a železitých, je jej použitie v kozmetike nevhodné. Pre výrobu kozmetických výrobkov sa používa len voda hygienicky nezávadná a špeciálne upravená. Najčastejšie sa používa voda destilovaná, demineralizovaná alebo čistená obrátenou osmózou. Paraffinum Liquidum – vazelínový olej Vazelínový olej, tekutý parafín, nazývaný aj minerálny alebo parafínový olej je bezfarebná kvapalina, zmes dlhoreťazcových nasýtených uhľovodíkov. Pre kozmetické a farmaceutické účely sa používajú parafinické uhľovodíky vysokej čistoty bez prímesi cyklických uhľovodíkov. Vazelínový olej zlepšuje kĺzavosť výrobku. Na pokožke sa výborne rozotiera a je nedráždivý. Má výbornú oxidačnú stabilitu, nepodlieha kazeniu, nežltne. Povrch pokožky zmäkčuje a zvláčňuje. Glycerin – glycerol Glycerol je hydrofilný alkohol, ktorého základom je trojsýtny alkohol (1,2,3-propántriol). Vo svojej štruktúre má tri hydroxylové skupiny, vďaka ktorým dobre viaže vodu. Pôsobí hydratačne a zlepšuje rozpustnosť mnohých kozmetických látok, čím im umožňuje rýchlejšiu vstrebateľnosť do pokožky. Tú svojim pôsobením zjemňuje, zvláčňuje a v nižších koncentráciách pomáha udržať jej vlastnú hydratáciu. Cetearyl Alcohol – cetearyl alkohol Cetearyl alkohol je zmes mastných alkoholov s počtom uhlíkov šestnásť, cetylalkohol (Cetyl Alcohol) C16 a osemnásť, stearylalkohol (Stearyl Alcohol) C18. Cetylakohol sa získava z kokosového orecha a je prirodzenou súčasťou pokožkových tukov, preto je pokožke blízky. Oba mastné alkoholy zlepšujú konzistenciu výrobkov. Vďaka hydroxylovej skupine a dlhému lipofilnému uhľovodíkovému reťazcu má cetearyl alkohol vlastnosti povrchovo aktívnej látky. Sú to látky, ktoré sa hromadia na rozhraní fáz a už pri nízkych koncentráciách znižujú napätie (tenziu) medzi nimi. Hovorí sa im preto aj tenzidy. Tenzidom, ktoré znižujú medzipovrchové napätie na rozhraní dvoch navzájom nemiešateľných kvapalín, tukovej a vodnej fázy, hovoríme emulgátory. Takéto emulgátory spoja nemiešateľné fázy do fyzikálnej formy emulzie, v našom prípade krému. Cetearyl alkohol je teda emulgátor tukovej fázy. Nevyvoláva alergické reakcie, nedráždi a je vhodný aj na citlivú pokožku. Umožňuje ostatným zložkám lepšiu vstrebateľnosť do hlbších vrstiev pleti. Často sa kombinuje s vazelínou a vazelínovým olejom, pretože zlepšuje ich väzbu s vodou. Lanolin – lanolín  Lanolín je voskový ester nasýtených mastných kyselín, najmä kyseliny palmitovej C16:0 a jednomocných vyšších alkoholov, najmä cholesterolu. Vďaka voľnému cholesterolu, ktorý je sprievodnou látkou, lanolín účinkuje ako podporný emulgátor (zabezpečuje rozpustnosť a miešateľnosť vodnej a tukovej fázy). Nachádza sa v surovej ovčej vlne. Získava sa z nej vypieraním vodou. Lanolín viaže až trojnásobok vody oproti svojej hmotnosti. Svojim zložením je podobný lipidom ľudskej pokožky, účinkuje ako dobrý nosič biologicky účinných látok. Používa sa na úpravu konzistencie balzamov na pery, dekoratívnej kozmetiky a emulzií. Sorbitan Oleate – sorbitanoleát Sorbitanoleát je povrchovoaktívna látka, ester mastných kyselín olivového oleja a sorbitolu (šesťsýtny tuhý alkohol používaný v kozmetike. Spomaľuje vysychanie a pôsobí ako nekariogénne sladidlo). Jedná sa o prírodnú látku vyskytujúcu sa vo forme vosku. Pôsobí ako emulgátor a podobne ako glycerol stearát ho zaraďujeme medzi neiónové tenzidy. Má veľmi dobré dermatologické vlastnosti, je nekomedogénny, málo dráždivý a dobre tolerovaný aj citlivou pokožkou. Pokožku zanecháva jemnú, hydratovanú a zvláčnenú. Polysorbate 60, Polysorbate 80 Sú povrchovo aktívne látky, ktoré pomáhajú ďalším zložkám rozpustiť sa v rozpúšťadle, v ktorom nemôžu byť normálne rozpustené. Majú tiež funkciu emulgátora, pomáhajú vzniku emulzií znížením povrchového napätia látok. Polysorbate 60 vznikol reakciou sorbitolu s ethylenoxidom a mastnými kyselinami, získanými z rastlinných tukov a olejov. Je nedráždivý a nekomedogénny (neupcháva póry). Polysorbate 80 je vyrobený zo sorbitolu a kyseliny olejovej. Na pokožku pôsobí upokojujúco. Má jemné adstringentné (sťahujúce) účinky. Retinol – vitamín A Vitamín A patrí medzi lipofilné vitamíny rozpustné v tukoch, ktorých vstrebávanie do pokožky je lepšie ako u vitamínov rozpustných vo vode. Zdrojom sú potraviny živočíšneho pôvodu. V rastlinách sa nenachádza. Vitamín A je potrebný pre rast a obnovu bunkovej membrány, spolupôsobí na rast a vývin pokožky. Chráni sliznice a slinné žľazy pred poškodením, pomáha pri zneškodňovaní toxických látok. Považuje sa za jednotku v oblasti kozmetiky. Spolu s vitamínom E sa nazýva aj „vitamín krásy“. Urýchľuje tvorbu nových buniek pokožky a vlasu. Reguluje tvorbu mazu, čím pomáha predchádzať akné, znižuje rohovatenie pokožky. Jeho nedostatok sa prejaví poruchami zraku, suchými očnými sliznicami, suchou, šupinatou a sivastou kožou a predčasným vznikom vrások. Tocopheryl Acetate – vitamín E Vitamín E, podobne ako vitamín A, patrí medzi lipofilné vitamíny rozpustné v tukoch, ktorých vstrebávanie do pokožky je lepšie ako u vitamínov rozpustných vo vode. Je jedným znajúčinnejších prírodných antioxidantov a látka dôležitá v procese premeny bielkovín. Chráni bunky a tkanivá pred poškodením a spomaľuje degeneráciu organizmu. Podporuje obnovu buniek. Spolu s ďalšími antioxidantami reguluje oxidačný stres organizmu, ktorého dôsledkom je vznik voľných radikálov. Jeho nevýhodou je nízka odolnosť voči teplu a kyslíku. V kozmetike sa preto v posledných rokoch používajú jeho stabilnejšie formy, a to najmä Tocopheryl Acetate. V kombinácii s vitamínmi A a C spomaľujú starnutie kože. Phenoxyetanol – 2-Fenoxyetanol 2-Fenoxyetanol je konzervant. V kozmetických výrobkoch bráni rozvoju mikroorganizmov. Ethylhexylglycerin – Ethylhexylglycerin Ethylhexylglycerin je derivát glycerínu. Používa sa predovšetkým ako podporná konzervačná látka. Znižuje povrchové napätie na bunkových stenách mikroorganizmov a tie potom rýchlejšie zanikajú. Panthenol – D-pantenol Pantenol je provitamín (prekurzor) vitamínu B5. Pre kozmetické využitie je vhodnejší ako vitamín B5 (kyselina pantoténová). Do pokožky sa lepšie vstrebáva ako kyselina pantoténová, ktorá potom z neho vzniká v koži oxidáciou. Účinný je iba jeden izomér a to D-forma (D-pantenol). Kozmetickými výrobkami s D-pantenolom je možné zmierniť mnohé problémy, ktoré sú spôsobené nedostatkom kyseliny pantoténovej v koži. Urýchľuje obnovu zárodočnej vrstvy pokožky, tvorbu epitelu pri poškodenom kožnom tkanive. Na pokožku má upokojujúce a regeneračné účinky. Blahodárne pôsobí aj na suché a poškodené vlasy. Cera Alba – včelí vosk Včelí vosk je ester vyšších mastných kyselín C16-26 s vyššími jednosýtnymi alkoholmi C26-32. Kozmetika ho používa už stáročia – používa sa na úpravu konzistencie emulzií a dekoratívnej kozmetiky. Pôsobí ako podporný emulgátor emulzií (zabezpečuje rozpustnosť a miešateľnosť vodnej a tukovej fázy). www.eur-lex.europa.eu Technické dokumentácie od dodávateľov kozmetických látok Hojerová, J., Škultétyová, K.. 2007. Materiály. Bratislava: SPN, 2007. ISBN 978-80-10-01261-9

Typ pleti

Suchá, extrémne suchá a podráždená pokožka so sklonom k tvorbe pigmentových škvŕn. Vhodné aj na pokožku namáhanú slnečným žiarením.

Recenzie

Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.

Pridajte prvú recenziu pre “Telové mlieko s premasťujúcim účinkom s obsahom vitamínov A, E a panthenolu, neobsahuje stabilizačne látky ani parabeny. 200ml

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *