Zopár tipov pre zdravie a krásu – Doktorka Sandra

Zopár tipov pre zdravie a krásu

?Pojem „vyspať sa do krásy“ vychádza z reálnych poznatkov, že tak ako celý organizmus, tak aj pokožka v noci regeneruje a opravujú sa škody spôsobené rôznymi vonkajšími či vnútornými vplyvmi.

?Nedostatok spánku znamená, jednoducho povedané, skracovanie času pre matku prírodu, aby vykonala svoje kúzla. Ochudobňujete sa tak o veľmi účinný anti aging (tento pojem nemám rada, ale o tom potom).

?Podľa štatistík, viac ako tretine dospelých sa nedostáva odporúčané množstvo kvalitného spánku v noci, čo má za následok rôzne negatívne účinky na zdravie. Medzi tie doteraz identifikované patrí priberanie, oslabený imunitný systém, znížená psychická odolnosť a schopnosť koncentrácie, zhoršená pamäť, sťažené učenie a zabúdanie.

?Ak môžete, snažte sa spať sedem až deväť hodín v noci. Snažte sa zvýšiť počet hodín hlbokého spánku, ktorý sa vekom skracuje. Pre optimálny čas zaspávania a ranného vstávania Vám pomôže Vaša intuícia. Ak ju máte z nejakého dôvodu momentálne slabšiu a nepreciťujete svoje telo a jeho potreby, pomôžte si aplikáciou napr. Oura ring.

?Dôležitá je aj poloha pri spaní. Príliš dlhý spánok na jednej strane tváre môže spôsobiť asymetrické vrásky. Taktiež spánok na bruchu neprospieva Vašej kráse, zhoršuje opuchy na tvári a pod očami. Najlepším a najlacnejšim 🙂 spôsobom, ako sa vyhnúť vráskam, je spať na chrbte a kúpiť si hladké obliečky na vankúše.

?Tak šup do postele, pred spaním vyvetrať, zatemniť, udržiavať nízku teplotu v spálni, vypnúť všetky elektrospotrebiče (aj smartfon).

Zdravý spánok je základ zdravia. Ak ho nemáte, dá sa vytrénovať hlavne využívaním rutinných časov pri zaspávaní a vstávaní.

Dobrú noc. A ak tieto riadky čítate cez deň, tak – dobrú noc v najbližšiu noc ?