Prečo som vo svojom najnovšom kréme použila ceramidy? – Doktorka Sandra

Prečo som vo svojom najnovšom kréme použila ceramidy?

Koža ako prirodzená bariéra je génius a prirodzená ochrana kože pred škodlivinami ma inšpirovala vytvoreniu nového krému pre prirodzenú ochranu vašej pokožky. Prečo som vo svojom najnovšom kréme použila ceramidy?

🌹Ceramidy sú tukové zlúčeniny, ktoré sú prirodzene prítomné v koži. Majú kľúčovú úlohu v udržiavaní zdravia a integrity pokožky. Tu je niekoľko funkcií ceramidov:

🌺Ochrana pokožky: Ceramidy tvoria ochrannú bariéru na povrchu pokožky. Táto bariéra zabraňuje unikaniu vlhkosti a zabraňuje vonkajším podnetom, ako sú znečistenie a podráždenie, aby prenikali do pokožky. Tým sa udržuje správna hydratácia a zabraňuje sa nadmernej strate vlhkosti.

🌷Zlepšenie hydratácie: Ceramidy majú schopnosť viazať vodu a udržiavať ju v horných vrstvách pokožky. Pomáhajú udržiavať optimálnu hladinu hydratácie pokožky, čo je dôležité pre jej pružnosť a hebkosť.

🌹Posilnenie bariérovej funkcie: Ceramidy pomáhajú posilňovať bariérovú funkciu pokožky. Keď je táto bariéra silná a intaktná, chráni pokožku pred vonkajšími stresormi a potenciálnymi podráždeniami. Tým sa minimalizuje riziko podráždenia, alergických reakcií a straty vlhkosti.

🍃Podpora regenerácie pokožky: Ceramidy podporujú regeneračné procesy v pokožke. Pomáhajú obnovovať poškodené bunky a podporujú rýchlejšiu obnovu epidermy, čo môže pomôcť zlepšiť vzhľad pokožky a zmierniť príznaky, ako sú suchosť a dehydratácia pokožky.