Prečo som sa vybrala cestou výroby vlastnej kozmetiky? – Doktorka Sandra

Prečo som sa vybrala cestou výroby vlastnej kozmetiky?

Láska k “mastičkáreniu” sa zjavila niekedy pred tridsiatimi rokmi, keď som s kožným lekárstvom začínala.

Vtedy sa množstvo mastičiek na kožné choroby vyrábalo v lekárni na základe receptov, ktoré dedili generácie a postupne sa zdokonaľovali podľa potrieb pacientov. Popri tom sme samozrejme tiež “experimentovali” s tým, čo použiť na vlastnú pleť. Tam niekde sa zrodila moja láska k výrobe krémov, ale aj kontakty s odborníkmi na chémiu, s ktorými spolupracujem dodnes.

Dodnes dodržiavom heslo starých dermatológov “menej je viac” a preto napríklad krémy nevoňajú a na ich konzerváciu používam látky v koncentrácii prípustnej pre liečivá. Tí, čo už zažili prejavy intolerantnej pleti, alebo kontaktej alergie na kozmetiku mi dajú iste za pravdu.

V dnešnom globálnom svete je radosť možnosť objednať si najnovšie molekuly z tých najrenomovanejších labákov, kde pracujú najväčšie mozgy kozmetiky pre svetové koncerny. Takže, ak sa dočítam o novej účinnej molekule, ideme po nej ako sa hovorí a zasadíme ju do našich, rokmi overených, formúl. Nepopieram, mám nespornú výhodu z práce v ambulancii, čo prináša znalosť potrieb pleti.

Pekný deň priatelia

☘️ Vaša Dr.Sandra☘️