Pravidelná starostlivosť o pleť prináša výsledky – Doktorka Sandra

Pravidelná starostlivosť o pleť prináša výsledky

Milí kamaráti, dnes ráno som rozmýšľala, čo ma na mojej práci baví najviac. A prišla som na to, že je to sloboda komunikácie s Vami, ktorú mi umožňuje spojenie vývoja a výroby vlastnej kozmetiky s prácou dermatologičky.

Vďaka mojej 25 ročnej skúsenosti v oblasti estetickej dermatológie totiž nemám potrebu presviedčať Vás, že môj krém Vám vyhladí vrásky za 10 týždňov, alebo, že na padnuté očné viečka účinkuje výťažok z kôry vzácneho stromu rozpustený v slimačom slize.

Tiež Vám viem odpovedať, keď mi píšete zúfalé, že Vám nezabral už piaty krém na odstránenie pigmentácie, aby ste absolvovali ošetrenie laserom. Viem kde sú hranice účinnosti lokálne aplikovaných látok v koncentráciách povolených v kozmetike a kde je už potrebný lekársky zákrok.

Koža nie je špongia, ale bariéra. Ak by to tak nebolo, myslíte, že by ešte niekto chodil na botox? A verte tomu, že svetové kapacity “makali” na tom, aby vyvinuli nosič, ktorý by takúto molekulu do kože dostal k cieľovej štruktúre.

Som vďačná za to, že ma vývoj kozmetiky tlačí aj do ďalšieho vzdelávania v oblasti kozmetiky a chémie. Aj keď to znamená dvakrát viac práce, konferencií a workshopov, stojí to za to. Pretože ako dermatologička viem, že pravidelná starostlivosť o pleť prináša výsledky.

Majte pekný deň

Vaša Sandra