Kožná bariéra, krok 2 – Doktorka Sandra

Kožná bariéra, krok 2

V súčasnosti sa na nás chrlí obrovské množstvo kozmetických produktov, s cieľom omladiť pokožku. Pôsobia na vonkajšiu vrstvu nášho tela, ktorá sa nazýva kožná bariéra.

Každá koža má svoj príbeh. V priebehu života sa stav pleti mení v závislosti od veku, prostredia, hormonálnych zmien i genetických predispozícií. Niekedy je potrebné viac hydratovať, inokedy vyživiť, občas exfoliovať.

Masťový základ, odborne nazývaný vehikulum, už sám o sebe pôsobí priaznivo až terapeuticky, ale iba v prípade, ak je zvolený správne k typu pleti.. Môže byť hydrofilný alebo lipofilný, v závislosti od toho, či v ňom prevažuje, voda alebo olej.

Dobre zvolený masťový základ sa spozná tak, že pri používaní sa ľahko roztiera a optimálne sa vstrebáva do kože, hydratuje, premastí, ale neupcháva póry. Na tomto princípe som postavila svoje krémy, ktoré vychádzajú z tradičných dermatologických receptov, ktoré sme pôvodne miešali v lekárni a dnes z dôvodu veľkého množstva, pripravujeme za prísnej kontroly, ktorá zodpovedá kontrole pri výrobe liečiv na automatickej linke za prísnych laboratórnych podmienok.

Často sa ma pýtate, čo je krok 2. Ak sa podarí obnoviť kožnú bariéru, akú dekoratívnu kozmetiku mi odporučíte. Moje odporučenie nájdete v galérii, je z dielne @avene_czsk @pierre.fabre.group