Doktorka Sandra doktorke Lucii – Doktorka Sandra

Doktorka Sandra doktorke Lucii

Nádherná a ctená možnosť sa mi naskytla od Dr. Sandry a jej kozmetiky. Dlho totiž pátram po kozmetike, ktorá by mojej pleti „zachránila život“. Aby to neznelo príliš pateticky – vysvetlím. Tváričku som mala mdlú, bez energie a jasu. Chýbala jej povestná „šťava“ a iskra. Vyskúšala som množstvo produktov a aj výživových doplnkov, ale viac- menej bez úspechu. Pleť som celé roky považovala za suchú a citlivú a podľa toho volila i varianty pleťovej kozmetiky. Na zmenu pleťovky som vždy reagovala vyrážkami a vždy ma tento proces „hľadania“ dosť zaťažoval, tak som postupne od týchto experimentov upustila a uspokojila sa s tým, čo som mala a čo moja pleť ako-tak znášala. Nebolo to však ono. Bola som si vedomá svojej nie zdravo vyzerajúcej pokožky a keď mi už aj mama povedala, nech „s tým niečo robím“, pátrala som zas a znovu po niečom, čo by mojej tvári „zachránilo život“.  
Zvedavosť ma zaviedla na stránku www.esthetic.sk. Ide o kliniku krásy, ktorej šéfuje talentovaná a krásna profesionálka MUDr. Alexandra Rozborilová alias Dr. Sandra.
Pani doktorka na základe svojej dermatologickej praxe, overených skúseností a starých dermatologických receptúr, ktoré uchováva od roku 1968 vyvinula a používa vlastnú kozmetiku známu pod značkou Dr. Sandra. Viac ako 50-ročné receptúry sú obohatené o výrobné postupy najnovších medicínskych poznatkov a sú vyrábané podľa zásad správnej výrobnej praxe, čo v skratke znamená, že celý proces výroby je prísne kontrolovaný, prebieha v uzavretom priestore modernou technológiou. Kozmetika Dr. Sandra sa teda vyrába spôsobom rovnakým ako lieky. Jedinečnosť kozmetiky spočíva v tom, že neobsahuje žiadnu parfumáciu ale ani bylinky a to pre to, že Dr. Sandra sa drží zásady, aby riziko alergickej reakcie bolo čo najmenšie.  

Primárka Alexandra Rozborilová vyvinula také ideálne zloženie svojej kozmetiky, že skupenstvo nepotrebuje upravovať stabilizačnými látkami kozmetiky. Jednoducho povedané – výrobok drží pokope aj bez prísady stabilizátorov. Všetky výrobky z rúk doktorky Sandry sú hypoalergénne. Ak je niekto alergický na parabény, tak napríklad do polomastného a výživného krému doktorky Sandry sa parabény nepridávajú. Kozmetika Dr. Sandra aktuálne neobsahuje ani jeden z 26 potenciálnych alergénov. Samozrejme, kozmetika nie je a ani nebude testovaná na zvieratkách.

Primárne je určená pre ľudí s problematickou a normálnou pleťou, ale produktové sady kozmetiky sú prispôsobené i suchej, zrelej, mastnej pleti a na svoje si v rámci kozmetiky Dr. Sandra prídu i muži. To, že menej je niekedy viac potvrdzuje fakt, že v rámci produktov nenájdete desiatky rôznych krémov a sér, alebo niekoľko druhov telových mliek.  
Ponuka je jasná a jednoznačná – tri druhy krémov, dva druhy pleťovej vody, dva druhy telového mlieka a šikovne usporiadané kazetky pre jednotlivé typy pleti.
V rámci komunikácie pri objednávke Vám kompetentná dáma ochotne pomôže pri výbere tej správnej varianty. Ja som sa celé roky bála používať vodu s obsahom alkoholu, alebo premasťujúci krém. Pocitovo som síce trpela na suchú pleť, ale ako náhle som použila nejaký mastnejší krém, nehorázne sa mi upchávali póry. Preto som sa pri odporúčaniach na kazetku pre problematickú pleť dosť desila výsledku. Kazeta obsahuje hydratačnýkrém s obsahom urey, ktorý používam ráno a polomastný krém s obsahom vitamínov A, E, C, ceramidov a 2% kyseliny hyalurónovej, ktorý používam večer. Takto som si to určila ja sama, nakoľko som krémiky testovala a bola som zvedavá na pocitové výsledky pri konkrétnom kréme. Inak sa odporúča používať jednotlivý typ krému dvakrát denne na očistenú pokožku. Súčasťou bola kyslá pleťová voda s obsahom alkoholu a telové mlieko s hydratačným účinkom s obsahom urey a vitamínu E.

Hydratačný krém s obsahom urey.

Je primárne určený na suchú, dehydrovanú a problematickú pokožku. Konzistencia spĺňa očakávania smerované na hydratačný krém. Textúra je hutná, avšak pokožku nezaťažuje, nepociťujem, že by mi krém „sedel na tvári“. Takmer okamžite sa vpíja, zo začiatku som cítila ako moja pokožka doslova „hltá“ vrstvu krému. Po nanesení je skutočne cítiť, že tvár je hydratovaná a bábätkovsky jemná. Získala akoby šťavu, ktorá sa v nej uzamyká. Pleť je zároveň ukľudnená a super pripravená na make up. Krém má obsah 40 g.

Polomastný krém s vitamínmi A, C, E, ceramidy a 2% kyselinou hyalurónovou.

Je vhodný na suchú a zmiešanú pleť. Svojim zložením pleť doslova napumpuje vitamínmi potrebnými pre krásnu pleť. Vitamín A je skvelým antioxidantom a podieľa sa najmä na zlepšení celkovej textúry pokožky a jej rozjasnení. Pravidelným používaním redukuje vrásky a hyperpigmentáciu. V prípade, že vás skôr trápi akné – tak ako mňa, je vitamín A hlavným regulátorom tvorby mazu a pomáha akné predchádzať.   Vitamín C urýchľuje látkovú výmenu pokožky, takže pomáha pri hojení raniek a eliminuje výskyt hnedých škvŕn na koži. Je to najdôležitejší vitamín pri regenerácii kože a ochrane pred škodlivými účinkami slnečného žiarenia. Pri pravidelnom používaní „céčko“ chráni našu pleť pred voľnými radikálmi a hlaaaavne pred akné. Viaže aj kolagén, takže spevňuje pokožku a ozdravuje jej povrch.   Vitamín E. Jeho prezývkou je aj „vitamín krásy“, pretože chráni pokožku pred voľnými radikálmi, takže jeho používaním mladneme. Bioaktívne látky obnovujú bunky zvnútra a chránia ich pred stratou vlhkosti. Ceramidy tiež uzamykajú vlhkosť a chránia pevnosť lipidovej ochrannej vrstvy pokožky. A ospevovaná kyselina hyalurónová sa nachádza v mladej pleti v potrebnom množstve, ale rokmi sa stráca. Jej strata má za následok zhoršenie hydratácie pleti a tiež jej elasticity, čo má za následok tvorbu vrások. Ako súčasť starostlivosti o pleť zlepšuje teda hydratáciu a tým regeneruje poškodené vrstvy a zároveň znižuje zápal a chráni pleť pred voľnými radikálmi. Takže zloženíčko je naozaj pestré a osožné. Krém má hutné zloženie s obsahom malinkých čiastočiek vitamínov, ktoré však na dotyk necítiť a okamžite sa rozplynú spolu s krémom do pleti. Ja som tento polomastný krém zaradila do svojej večernej rutiny hlavne kvôli mastnejšiemu pocitu na tvári po použití. Na deň mi úplne stačí hydratačný krém, pretože nemusím čakať a môžem takpovediac hneď aplikovať make- up. Pri polomastnom kréme mi na pokožke zostáva jemný film, čo však neuberá na kvalite krémiku. Ja ho s obľubou aplikujem na noc a teda mastnejší pocit na pleti mi vôbec nevadí. Práve naopak. Po zobudení je pleť vláčna a hebká. Krém má obsah 40 g.

Hydratačné telové mlieko s ureou a vitamínom E.

Je určené na ošetrenie pokožky celého tela. Ja ho používam denne. Po aplikovaní na telo sa takmer okamžite vstrebáva a neznecháva mastný film, takže kľudne môžete používať aj po rannej sprche. Pokožka je hebká, ošetrená a pružná. Telové mlieko má obsah 200 ml.

Kyslá pleťová voda pH4 s obsahom alkoholu.

Ja sa alkoholu v pleťových vodách roky vyhýbam. Bála som sa podráždenia a začervenania pleti, resp. zrejme som v minulosti použila značku, ktorá podráždenie spôsobila a ja mám odvtedy predsudky. Názov „kyslá pleťová voda“ ma naozaj prekvapil, tak som o „péhačkach“ začala čítať. Od detstva je pH pleti okolo 5,5 a to je kyslé. Tým, že si pleť čistíme a namáhame, pH pokožky sa začne približovať k neutrálnemu a to je živnou pôdou pre patogény. Pokožka zvykne reagovať zvýšenou produkciou mazu, tvorbou akné i predčasným vznikom vrások. No a tu je zakopaný poklad! Mala som narušené pH. Kyslá pleťová voda s pH4 vyrovnáva ochranný plášť kože, a tým napomáha lepšiemu vstrebávaniu výživných látok a lepšej regenerácii. Balenie obsahuje 100 ml produktu a aplikuje sa dvakrát denne, po odlíčení na dočistenie pleti. Na porušenej pleti jemne štipká, ale nijakým spôsobom moju pleť nedráždi. Mám pocit dokonale vyčistenej tváre.
Kozmetika Dr. Sandra je jedinečnou svojho druhu. Pomohla mi najskôr zastabilizovať pleť a postupne jej navrátiť to, čo jej tak chýbalo – šťavu a čistotu. Cítim, že moja tvár je konečne zdravá a žiari. Kozmetika Dr. Sandra mojej pleti zachránila život!