Vedecké okienko – Doktorka Sandra

Vedecké okienko

Viete prečo som do zlatého séra pridala karotenoidy? 🥕🍑

Téma je aktuálna hlavne teraz, keď sa nechceme na tvári opaľovať, ale zároveň nechceme pôsobiť nezdravo, bledo, mdlo, my niektorí s ľahkým nazelenalým odtieňom.

Vysvetlenie: Farba ľudskej kože sa skladá z troch pigmentov: hemoglobínu, melanínu a karotenoidov. Zatiaľ čo melanínové sfarbenie mení kožné tóny od svetlej po tmavú, karotenoidové sfarbenie vyrovnáva bledé, zelenkasté tóny pleti dodávaním oranžovej farby a dodávaním “živosti”.

Karotenoidy (provitamín A), si ľudský organizmus nedokáže syntetizovať – musíme ich získavať potravou, napr. zo zeleniny ako je brokolica, paradajky alebo mrkva. Pri konzumácii sa karotenoidy hromadia vo všetkých vrstvách kože. Ľudia, ktorí jedia viac ovocia a zeleniny majú tón pleti, ktorý vyzerá zdravšie a živšie.

Štúdia ukázala, že koža s nedostatočným obsahom karotenoidom je vnímaná ako matná, bledá a nazelenalá, zatiaľ čo pokožka s väčším množstvom karotenoidov sa medzikultúrne javí živá a atraktívna. Je zaujímavé, že toto zlepšenie farby pleti je možné dosiahnuť nielen stravou bohatou na karotenoidy, ale aj LOKÁLNOU aplikácia karotenoidov na ľudskú pokožku v podobé séra s karotolinom🥦🍒🍑🥕

Kozmetika Dr.Sandra

Nie je testovaná na zvieratách
Vhodná pre všetky typy pleti
Vyrábana ohľaduplne
Doprava nad 49€ je zadarmo

BLOGY Novinky aktuality

Všetky články

ZĽAVY A VÝHODNÉ NÁKUPY NA VÁŠ EMAIL emaily Vám posielame 1x mesačne