Už ste vyskúšali výhody séra s bakuchiolom od Dr. Sandra? – Doktorka Sandra

Už ste vyskúšali výhody séra s bakuchiolom od Dr. Sandra?

Bakuchiol ako alternatíva k retinolu:

Používanie séra s bakuchiolom poskytuje podobné výhody ako retinol, vrátane redukcie jemných vrások, zlepšenia elasticity pokožky, vďaka produkcii kolagénu, či zjednotenie tónu pleti. V porovnaní s retinolom nemá niektoré vedľajšie účinky, ako sú podráždenie alebo zvýšená citlivosť na slnko.

💆‍♀️Výživné zložky: Sérum obsahuje hydratačné zložky, ako kyselinu hyalurónovú, ktorá s jojobovým olejom obnovuje hydrolipidickú rovnováhu a obe posilňujú ochrannú funkciu kože.

🌱Ekologická voľba: Bakuchiol je prírodnou zložkou, preto je sérum preferované aj ľuďmi, ktorí vyhľadajú prírodné alebo ekologické kozmetické produkty.

🧪Klinické štúdie: Bakuchiol sa v štúdiách ukázal ako vhodná molekula aj pre ľudí s kožnými ochoreniami ako je ekzém, či ružovka.

Ženy si aplikovali sérum s bakuchiolom na pokožku počas 4 týždňov 2x denne, ráno a večer.

Výsledkom bola zvýšená hydratácia až o 16% meraná corneometrom. Aplikácia bakuchiolu a retinolu viedla k významnému zvýšeniu hladiny kolagénu, zrýchleniu regenerácie epidermy ako aj rýchlejšiemu hojeniu rán v porovnaní s oblasťou, kde bakuchiol aplikovaný nebol.
Z vizuálneho hľadiska bola pleť jemnejšia a žiarivejšia.
Na foto môžete vidieť aktivitu bakuchiolu na bunkovej úrovni v anti-aging efekte.


1. Vzorka tkaniva, na ktorú produkt nebol aplikovaný
2. Kontrolná vzorka
3. Pôsobenie bakuchiolu na tkanivo
4. Pôsobenie retinolu na tkanivo

Ako môžete vidieť, bakuchiol aj retinol stimulujú produkciu fibronektínu (🔻). Fibronektín je bielkovina, ktorá sa prirodzene nachádza v spojivovom tkanive. Je dôležitý pre procesy, ako sú hojenie rán, regenerácia tkanív, udržiavanie pevnosti a elasticity kože, čím znižuje výskyt vrások.

Kozmetika Dr.Sandra

Nie je testovaná na zvieratách
Vhodná pre všetky typy pleti
Vyrábana ohľaduplne
Doprava nad 49€ je zadarmo

BLOGY Novinky aktuality

Všetky články

ZĽAVY A VÝHODNÉ NÁKUPY NA VÁŠ EMAIL emaily Vám posielame 1x mesačne