Zľava!

Novinka: 10% zľava na prvých 200ks Pleťová maska na mastnú pleť s obsahom vitamínov ACE, kolagénom, kyselinou hyalurónovou a s kmeňovými bunkami40g

22.00 19.80

Krémová maska je určená na večerné ošetrenie mastnej pleti. Vitamíny a kolagén pleť vyživujú
a regenerujú, kyselina hyalurónová pôsobí hydratačne. Účinné fytolátky získané šetrnými procesmi z
kmeňových buniek alpskej ruže sú vďaka špeciálnej technológii komponované do komplexu
PhytoCellTec™Alp Rose.

Na sklade!

Name Range Discount
20% na všetko po 300€ 1 - 50 20 %
Katalógové číslo: PM102 Kategórie:

Návod na použitie

Maska sa nanáša v tenkej vrstve na pokožku tváre, krku a dekoltu. Nechá sa pôsobiť dvadsať minút, zbytok masky sa zotrie vatovým tampónikom. Odporúčané použivať 1-2 x týždenne.

Informácie

Krémová maska je určená na večerné ošetrenie mastnej pleti. Vitamíny a kolagén pleť vyživujú a regenerujú, kyselina hyalurónová pôsobí hydratačne. Účinné fytolátky získané šetrnými procesmi z kmeňových buniek alpskej ruže sú vďaka špeciálnej technológii komponované do komplexu PhytoCellTec™Alp Rose.

Tento extrakt je bohatý na účinné antiradikálové látky. Zlepšuje vitalitu kmeňových buniek pokožky. Chráni bariérovú funkciu kože, čím napomáha pleti vyrovnať sa s klimatickým stresom. Má revitalizačné účinky na stimuláciu pokožky a fibroblastov zamše. Podporuje tvorbu vlastného kolagénu pokožky. Znižuje stratu epidermálnej vody v pokožke s viditeľným anti-aging efektom.

Zloženie

Aqua, Ethylhexyl Stearate, Caprilic/Capric Triglycerides, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Glycerin, Retinol, Glycerin (and) Triticum Vulgare (Wheat) Gluten, Cetearyl Alcohol, Polyglyceryl-3 Methylglucose, Glyceryl Stearate, Tocopheryl Acetate, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Ascorbyl Palmitate, Sodium Hyaluronate, Rhododendron Ferrugineum Leaf Cell Culture Extract (and) Isomalt (and) Lecithin.  

Aqua – Voda

Voda je najvýznamnejšie rozpúšťadlo hydrofilných kozmetických látok. Má dobré čistiace schopnosti, ktoré sa zlepšujú prídavkom hydrofilných alkoholov a čistiacich tenzidov. Vzhľadom k tomu, že obyčajná pitná voda obsahuje značné množstvo solí, najmä vápenatých, horečnatých a železitých, je jej použitie v kozmetike nevhodné. Pre výrobu kozmetických výrobkov sa používa len voda hygienicky nezávadná a špeciálne upravená. Najčastejšie sa používa voda destilovaná, demineralizovaná alebo čistená obrátenou osmózou.

Ethylhexyl Stearate – Etylhexyl ester kyseliny stearovej

Etylhexyl ester kyseliny stearovej je syntetický olej. Používa sa ako významný kozmetický emolient (lat. emolio: zmäkčiť) – zlepšuje roztierateľnosť výrobku a zmäkčuje ho.  Zlepšuje prestup účinných látok do kože. Dobre rozpúšťa ťažko rozpustné kozmetické zložky. Pridáva sa do väčšiny emulzných, olejových a masťových kozmetických výrobkov.  Jeho veľkou výhodou je oxidačná stabilita.

Caprylic/Capric Triglyceride –  Triacylglycerolové estery kyseliny kaprylovej a kaprinovej

Triacylglycerolové estery kyseliny kaprylovej a kaprinovej sú syntetické oleje. Radíme ich medzi najvýznamnejšie kozmetické emolienty v komerčnej kozmetike. Sú odolné voči oxidačnému kazeniu. Majú výborné kozmetické vlastnosti. Zlepšujú prestup účinných látok. Dobre sa rozotierajú, vstrebávajú, pokožku vyhladzujú a nezanechávajú na nej mastný film.

Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil – Jojobový olej

Jojobový olej sa získava z plodov stále zeleného polopúštneho kríka Simmondsia Chinensis. Jeho chemické zloženie je výnimočné nielen v porovnaní s prírodnými olejmi, ale aj s voskami. Základom sú lineárne estery mastných kyselín a mastných alkohov. Kvôli kvapalnému skupenstvu sa nazýva „jojobovým olejom“. Chemicky je to však „jojobový vosk“. Je unikátny pre významné zastúpenie sprievodných látok, ktoré tvoria tokoferoly a terpenoidy (najmä β-sitosterol, stigmasterol a kampesterol) a triterpenické alkoholy. Tepelne i oxidačne je stály. V koncentrovanej forme má ochranný slnečný faktor 3 až 4. Na pokožke sa výborne rozotiera, premasťuje ju, ale nezanecháva lesklý mastný film a neupcháva kožné póry. Toleruje ho aj detská a citlivá pleť. Vďaka zloženiu blízkemu interbunkovým lipidom rohoviny pokožky sa stal výbornou náhradou za donedávna používanú prírodnú vorvaňovinu. 

Glycerin – Glycerol

Glycerol je hydrofilný alkohol, ktorého základom je trojsýtny alkohol (1,2,3-propántriol). Vo svojej štruktúre má tri hydroxylové skupiny, vďaka ktorým dobre viaže vodu. Nazýva sa preto aj humektant (lat. humecto: navlhčiť). Pôsobí hydratačne a zlepšuje rozpustnosť mnohých kozmetických látok, čím im umožňuje rýchlejšiu vstrebateľnosť do pokožky. Tú svojím pôsobením zjemňuje, zvláčňuje a v nižších koncentráciách pomáha udržať jej vlastnú hydratáciu.

Retinol – Vitamín A 

Vitamín A patrí medzi lipofilné vitamíny rozpustné v tukoch, ktorých vstrebávanie do pokožky je lepšie ako u vitamínov rozpustných vo vode. Prirodzene sa nachádza v koži človeka. Je potrebný pre rast a obnovu bunkovej membrány. Chráni sliznice a slinné žľazy pred poškodením, pomáha pri zneškodňovaní toxických látok. Považuje sa za jednotku v oblasti kozmetiky. Spolu s vitamínom E sa nazýva aj „vitamín krásy“. Urýchľuje tvorbu nových buniek pokožky a vlasu. Reguluje tvorbu mazu, čím pomáha predchádzať akné, znižuje nadmerné rohovatenie pokožky, pomáha pri detoxikácii. Jeho nedostatok sa prejaví poruchami zraku, suchými očnými sliznicami, suchou, šupinatou a sivastou kožou a predčasným vznikom vrások.

Triticum Vulgare (Wheat) Gluten – Pšeničný lepok

Do pleťovej kozmetiky, najmä  do revitalizačných prípravkov sa v posledných rokoch s čoraz väčšou obľubou pridávajú viaceré druhy obilných derivátov. Izolovaný glutén – pšeničný lepok má hydratačné, antioxidačné a ochranné účinky na pokožku a zlepšuje jej celkovú kondíciu. Stále častejšie sa obilné deriváty uplatňujú aj vo vlasovej kozmetike. Zlepšujú rozčesávanie vlasov a pôsobia antistaticky.

Cetearyl Alcohol – Cetearyl alkohol

Cetearyl alkohol je zmes mastných alkoholov s počtom uhlíkov šestnásť, cetylalkohol (Cetyl Alcohol) C16 a osemnásť, stearylalkohol (Stearyl Alcohol) C18. Cetylakohol sa získava z tuku palmy olejovej alebo palmy kokosovej. Keďže je súčasťou prirodzených lipidov pokožky, je jej blízky. Oba mastné alkoholy zlepšujú konzistenciu výrobkov. Vďaka hydroxylovej skupine a dlhému lipofilnému uhľovodíkovému reťazcu má cetearyl alkohol vlastnosti povrchovo aktívnej látky. Sú to látky, ktoré sa hromadia na rozhraní fáz a už v nízkych koncentráciách znižujú napätie (tenziu) medzi nimi. Hovorí sa im preto aj tenzidy. Tenzidom, ktoré znižujú medzipovrchové napätie na rozhraní dvoch navzájom nemiešateľných kvapalín, tukovej a vodnej fázy, hovoríme emulgátory. Takéto emulgátory spojia nemiešateľné fázy do fyzikálnej formy emulzie, v našom prípade krému. Cetearyl alkohol je teda emulgátor tukovej fázy. Nevyvoláva alergické reakcie, nedráždi a je vhodný aj na citlivú pokožku. Umožňuje ostatným zložkám lepšiu vstrebateľnosť do hlbších vrstiev pleti. Často sa kombinuje s vazelínou a vazelínovým olejom, pretože zlepšuje ich väzbu s vodou.

Polyglyceryl- 3Methylglucose 

Polyglyceryl-3 methylglucose  je univerzálny PRF-free emulgátor – emulgátor na rastlinnej báze, ktorý vytvára stabilné emulzie. Svojím pôsobením znižuje medzipovrchové napätie na rozhraní dvoch navzájom nemiešateľných kvapalín, teda tukovej a vodnej fázy. Na pleť má zjemňujúce účinky a podporuje jej hydratáciu. Svojím zložením ho zaraďujeme k neiónovým tenzidom, ktoré sú málo dráždivé a dobre ich toleruje aj citlivá pokožka. Modifikuje viskozitu a zvyšuje stabilitu emulzií. Dobre sa znáša s ostatnými zložkami kozmetického výrobku a možno ho kombinovať so všetkými typmi tenzidov.

Glyceryl Stearate – Glycerol stearát

Glycerol stearát je glycerolový ester kyseliny stearovej. Vyskytuje sa prirodzene v našom tele ako vedľajší produkt rozpadu tukov a nachádza sa tiež v mnohých tukových potravinách. Glycerol stearát je najčastejším zástupcom emulgátorov pre oleje, vosky a rozpúšťadlá. Napomáha pri dispergovaní (rozptýlení) dvoch navzájom nemiešateľných fáz a znižuje povrchové napätie medzi nimi. Svojím zložením ho zaraďujeme k neiónovým tenzidom, ktoré sú málo dráždivé a dobre ich toleruje aj citlivá pokožka. Modifikuje viskozitu a zvyšuje stabilitu emulzií. Dobre sa znáša s ostatnými zložkami kozmetického výrobku a možno ho kombinovať so všetkými typmi tenzidov.

Tocopheryl Acetate – α-tokoferylacetát; stabilnejšia forma vitamínu E

Vitamín E, podobne ako vitamín A, patrí medzi lipofilné vitamíny rozpustné v tukoch, ktorých vstrebávanie do pokožky je lepšie ako u vitamínov rozpustných vo vode. Je jedným z najúčinnejších prírodných antioxidantov a látka dôležitá v procese premeny bielkovín. Chráni bunky a tkanivá pred poškodením a spomaľuje degeneráciu organizmu. Podporuje obnovu buniek. Spolu s ďalšími antioxidantami reguluje oxidačný stres organizmu, ktorého dôsledkom je vznik voľných radikálov. Jeho nevýhodou je nízka odolnosť voči teplu a kyslíku. V kozmetike sa preto v posledných rokoch používajú jeho stabilnejšie formy, a to najmä Tocopheryl Acetate. Účinný α-tokoferol z nich vzniká v pokožke po hydrolýze kožnými esterázami. V kombinácií s vitamínmi  A a C spomaľujú starnutie kože.

Phenoxyethanol – 2-Fenoxyetanol

2-Fenoxyetanol je konzervant. V kozmetických výrobkoch bráni rozvoju mikroorganizmov. Pôsobí najmä proti G- baktériám v širokom rozsahu pH, je kompatibilný s aniónovými i katiónovými tenzidmi.

Ethylhexylglycerin – Ethylhexylglycerin 

Ethylhexylglycerin je derivát glycerínu. Používa sa predovšetkým ako podporná konzervačná látka. Samostatne nepôsobí antimikróbne, ale používa sa ako posilňovač iných konzervačných látok (najmä fenoxyetanolu). Znižuje povrchové napätie na bunkových stenách mikroorganizmov a tie potom rýchlejšie zanikajú. 

Ascorbyl Palmitate – Askorbylpalmitát; stabilnejšia forma vitamínu C

Vitamín C je organizme človeka nevyhnutný pre rad funkcií. Človek si ho nedokáže vytvoriť, musí ho prijímať potravou. Podporuje činnosť imunitného systému. Chráni proti stresu. Je nevyhnutný pre tvorbu červených krviniek. Pomáha znižovať hladinu krvného cholesterolu. Podporuje regeneráciu ďasien. Má protirakovinové účinky. Urýchľuje hojenie rán. Zosilňuje antioxidačné účinky vitamínu E. Spolu s ním zneškodňuje pôsobenie voľných radikálov v koži. Podporuje tvorbu kolagénu a elastínu, čím napomáha udržať pevnosť, hydratáciu a pružnosť kože a spomaľuje tvorbu vrások. Vitamín C je však najnestabilnejší vitamín. Rozkladá sa záhrevom, svetlom, dlhým skladovaním a reakciou s kovmi a niektorými kozmetickými látkami. Jedným z riešení je použitie esterov. Askorbylpalmitát je jeden z najpoužívanejších esterov vitamínu C. Je nielen viac stabilný (ale len do pH <5,5) ale aj menej hydrofilný, takže ľahšie preniká medzibunkovou hmotou rohoviny.

Sodium Hyaluronate – Sodná soľ kyseliny hyalurónovej 

Kyselina hyalurónová je prirodzenou a významnou zložkou zamše. Z chemického hľadiska ide o polymérnu molekulu, glykosaminoglykán (GAG) teda látku tvorenú opakujúcim sa reťazcom zloženého z jednoduchých cukrov, kyseliny glukurónovej a N-acetylglukosamínu. Pôsobí ako špongia, pretože vo svojej polymérnej sieti je schopná viazať až tisícnásobné množstvo vody, ako je jej vlastná hmotnosť a vytvára rôsolovitú hmotu. Zabezpečuje hydratáciu, napätie a mäkkosť kože. Účinkuje ako vnútorná bariéra, zabraňuje prieniku baktérií do organizmu. Starnutím sa tvorba kyseliny hyalurónovej spomaľuje. Znižuje sa tým hustota rôsolovitej hmoty v zamši, vírusy, baktérie a iné škodlivé látky ľahšie prenikajú do kože. Zhoršuje sa väzba vody v zamši, čo má za následok presušenú kožu a vznik vrások. Na kozmetické účely sa kyselina hyalurónová v minulosti získavala z chrupavky kohútich hrebeňov, očí tuniakov či žraločej kože; dnes sa vyrába fermentačnými biotechnológiami (napr. z glukózy, sójového peptónu a kvasničného extraktu) alebo chemickou syntézou. V kozmetických výrobkoch sa často používajú aj jej sodná soľ (Sodium Hyaluronate).

Rhododendron Ferrugineum Leaf Cell Culture Extract – Extrakt kmeňových buniek alpskej ruže

Alpské ruže sú typické švajčiarske kvety, ktoré rastú v nadmorských výškach 1500 – 3000 m. A práve v týchto odlišných prostrediach sa musia prispôsobiť extrémnym podmienkam, ako je chlad, UV žiarenie a sucho. Účinné fytolátky získané šetrnými procesmi z kmeňových buniek alpskej ruže sú vďaka špeciálnej technológii komponované do komplexu PhytoCellTec™Alp Rose. Tento extrakt je bohatý na účinné antiradikálové látky (antioxidanty). Zlepšuje vitalitu kmeňových buniek pokožky. Chráni bariérovú funkciu kože, čím napomáha pleti vyrovnať sa s klimatickým stresom. Má revitalizačné účinky na stimuláciu pokožky a fibroblastov zamše. Podporuje tvorbu vlastného kolagénu pokožky. Znižuje stratu epidermálnej vody v pokožke s viditeľným anti-aging efektom.

Isomalt

Komplexná zmes polysacharidov získaná enzymatickým spracovaním sacharózy s humektantným (zvláčňujúcim) účinkom.

Lecithin – Lecitín

Lecitín patrí medzi zložené lipidy. Spolu s cholesterolom sú základnými zložkami biologických membrán buniek  ľudského organizmu, vrátane pokožky. Na kozmetické účely sa získava zo sóje. Keďže je blízky kožnej bunke, pokožka ho dobre znáša. Má pozitívne účinky na citlivú pokožku so sklonom ku ekzémom, na suché a poškodené vlasy i nechty. Pôsobí ako prírodný emulgátor. Je žiadaný aj v tzv. prírodnej kozmetike. Veľké využitie má ako obal kapsule lipozómov na prenos biologicky aktívnych látok.

Recenzie

Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.

Pridajte prvú recenziu pre “Novinka: 10% zľava na prvých 200ks Pleťová maska na mastnú pleť s obsahom vitamínov ACE, kolagénom, kyselinou hyalurónovou a s kmeňovými bunkami40g

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *